Alumni ry

Alumni kokoaa vanhemmatkin aktiivipelaajatJalkapallon Pelaajayhdistys aloittaa uutena toimintamallinaan alumnitoiminnan vuonna 2015. Päätavoite on se, että on jo uransa lopettaneet huippujalkapalloilijat löytäisivät tiensä takaisin omien vanhojen pelikavereidensa sekä yleensäkin oman lajinsa pariin.

Jalkapallon Pelaajayhdistyksen tavoitteena on löytää mahdollisimman paljon entisiä huippupelaajia ja koota heitä yhteen eri foorumeilla ja eri tavoin. JPY kunnoittaa heidän työtään suomalaisen huippujalkapallon teen. Monilla suomalaisilla seuroilla onkin jo olemassa erilaisia omia senioritapahtumia, joissa perinteitä pidetään yllä. Entisiä pelaajia on kuitenkin edelleen paljon kateissa ja upeita pelaajauriaan ei muisteta, tai osata arvostaa. Sekin pitää huomioida, että yllättävän suuri osa alumnipelaajista on aika nuoria, vähän yli 30-vuotiaita pelaajia.

- Meillä on jo useita eri reittejä nykyisille ja entisille pelaajille koulutusmahdollisuuksien lisäämiseksi sekä uran jälkeiseen työelämään. Nämä vanhemmat pelaajat ovat jääneet kuitenkin yleensä täysin yksin, ilman mitään turvaverkkoa. Toivomme suomalaiseen jalkapalloon sitä suurta yhteisöllisyyttä. Jos joitain kokeneita pelimiehiä pystytään nyt joissain asioissa auttamaan, he ovat apunsa ansainneet, JPY:n toiminnanjohtaja Markus Juhola painottaa.