Job 4 Player

Pohjoismaat perustivat pelaajille CV-tietokannan

Suomen, Ruotsin ja Norjan jalkapallon pelaajayhdistykset ovat valmistelleet yhdessä pelaajien omaa CV-projektia, joka pohjautuu tanskalaisten kehittämään Job 4 Player -järjestelmään. CV-tietokannan tarkoituksena on tarjota yleistä tietoa pelaajien vahvuuksista pelaajauran jälkeisiä työmarkkinoita varten.

- Tämä on erittäin tärkeä työkalu pelaajille kohti sitä seuraavaa ammattilaisuraa, Norjan pelaajayhdistys NISO:n puheenjohtaja Joachim Waltin painottaa.

Kolme pohjoismaista pelaajayhdistystä tapasi helmikuussa Oslossa ja viimeisteli CV-projektin lopullisesti valmiiksi. Tanskalla on monen vuoden kokemus työkalusta. Uudet pelaajayhdistykset ovat jo testanneet järjestelmän toimivuutta. Kaikissa kolmessa maassa 15-25 pelaajaa kirjautui ennakkoon järjestelmään sisälle ennen kuin palvelu avattiin virallisesti.

- Kokemuksemme ovat pelkästään positiivisia, vaikka olemme vasta alussa. Tämä on tärkeä työkalu, kun pelaaja valmistautuu aktiiviuran jälkeiseen työelämään. Pelaajien täytyy keskittyä ja valmistautua kunnolla myös siihen toiseen työuraan, Waltin tietää.

CV-tietokanta tavoittaa myös pelaajayhdistysten yhteistyöyritykset. Kokemukset tanskalaisesta Job 4 Player -järjestelmästä ovat tämän suhteen erittäin rohkaisevia ja järjestelmästä ovat hyötyneet molemmat osapuolet. Pelaajat nousevat tietokannan avulla entistä paremmin esille.

- CV-tietokanta on tärkeä asia monestakin eri syistä. Se korostaa urheilijoiden erityispiirteitä, kuten sitä, että he ovat kehittäneet itseään läpi pelaajauransa. Näitä asioita voi tuoda esiin ansioluettelon kautta. Jotkut hakevat kokopäiväistä työtä ja toiset puolipäiväistä työtä pelaajauran rinnalle. CV-tietokannassa on selkeät jaottelut pelaajien tarpeista yritysten suuntaan, Ruotsin Pelaajayhdistyksen (SFS rf.) pääsihteeri Magnus Erlingmark muistuttaa

Suomen Jalkapallon Pelaajayhdistys rakentaa parhaillaan omaa CV-tietokantaansa ja sillä on myös merkittävä yhteistyökumppani mukana. Pelaajayhdistys tarjoaa tarvittaessa apua CV:n täyttämisen suhteen.

- Meidän hallituksemme jäsenet ovat kirjautuneet ja tutustuneet CV järjestelmään ensin. Olemme kutsuneet myös sopimuksettomia pelaajia kirjautumaan ennen järjestelmän virallista lanseerausta. Meidän pääyhteistyökumppanimme on DHL Express Suomi Oy. On poikkeuksellisen hienoa asia, että tunnettu kansainvälinen yritys lähtee huolehtimaan pelaajien tulevaisuudesta, JPY:n toiminnanjohtaja Markus Juhola kiittelee.