News detailedYkkösen vuoden pelaajaksi äänestetty Mboma yllätyi valinnastaan

Aristote Mboma pelasi läpimurtokautensa, kun hän voitti Ykkösen maalikuninkuuden ja valittiin pelaajien toimesta Ykkösen vuoden pelaajaksi.

Mboma oli yllättänyt, mutta samalla iloinen saamastaan kunnianosoituksesta. 

Mboma pelasi menneen kauden AC Oulussa ja iski oululaisille yhteensä 18 maalia, joka riitti Ykkösen maalipörssin kärkitilaan. Ennen AC Oulua Mboma oli pelannut kotimaassa FC Hongassa ja FC Lahdessa ja mukaan mahtui pieni piipahdus Unkarissakin Ujpestin joukkueessa, mutta vasta Oulussa Mboma sai potentiaalinsa ulosmitattua. 

- Kausi meni omalta osaltani niin kuin pitikin. Joskus maaliskuussa Heikkisen Mako soitti ja juteltiin hänen kanssaan pitkään. Hän lupasi auttaa saamaan urani oikealle tielle ja silloin oli selkeää, että tulen pelaamaan Oulussa. Makon kanssa treenattiin kovaa ja maalejakin alkoi tulla, Mboma kertaa päätymistään Ouluun. 

AC Oulu taisteli pitkään noususta, mutta sen vauhti hyytyi syksyn ratkaisukierroksilla ja jäi lopulta neljänneksi. Oululaisten joukkue kasattiin varsin myöhään ja Mboman tavoin joukkueen brasilialaiskolmikko sekä keskikentän moottori David Ramadingaye liittyivät joukkueeseen varsin myöhäisessä vaiheessa. 

- Antaisin kaudesta arvosanaksi seiskan. Joukkueena alkukausi meni oppiessa ja tutustumisessa. Jos joukkue olisi ollut kasassa tammikuusta lähtien ja olisimme harjoitelleet pitkiä jaksoja yhdessä, niin uskon että olisimme nousseet Veikkausliigaan. 

- Tulin joukkueeseen vain pari viikkoa ennen kauden alkua ja alkukausi oli meiltä vaikea. Puolessa välissä kautta opimme tuntemaan toisiamme ja kesä oli meiltä loistava. Kesävireessämme olimme pitelemättömiä, Mboma kertaa kautta. 

Hieno kausi herätti myös SJK:n kiinnostuksen ja Mboma allekirjoitti seuran kanssa kaksivuotisen sopimuksen. Kesken muuttopuuhien tavoitettu Mboma toivoo kehityksen jatkuvan Seinäjoella. 

- Toivottavasti pystyn pelaamaan samalla tavalla ja kehittyväni vieläkin paremmaksi. Uskon, että tulossa on hyvä kausi. SJK on Suomen suurimmista seuroista ja uskon kehittyväni siellä paljon. 

Vuoden Ykkösen pelaajan valinnan suorittavat pelaajat itse. Mbomalle valinta tuli isona yllätyksenä ja hän otti sen nöyränä vastaan. 

- Se oli koskettavaa. Olin miettinyt, etten voita, sillä minulla oli tasan tarkkaan yksi suosikki, joka sen voi voittaa, eli ”Dave” (David Ramadingaye, AC Oulu). Kun nimeni sanottiin, olin yllättynyt. Täytyy kiittää kaikkia keitä vastaan ja kenen kanssa tuli pelattua ja arvostan tätä valintaa tosi paljon, kiittelee Mboma.

Mboma pelasi talvella myös JPY:n sopimuksettomien pelaajien maajoukkueessa Oslossa FIFPro Winter Tournamentissa.