News detailedNuPS keräsi pelipaitoja Malawiin

Nummelan Palloseura ja Jalkapallon Pelaajayhdistys keräsivät pelipaitoja Malawiin.

Paidat menevät pohjois Malawiin, maan kolmanneksi suurimpaan kaupunkiin, Mzuzuun. Maassa panostetaan tällä erää paljon lajiin ja se alkaa olla aika hyvin organisoitua. Köyhyys ja sen myötä korruptio ovat suuria ongelmia.

- NuPS lähti mielellään tämänlaiseen projektiin mukaan. Meiltä löyttyi paljon vanhoja pelipaitoja, joille löytyi nyt erinomainen tarkoitus, NuPS:n Timo Tuomi kertoo.

- Ihan tarkkaa määrää ei laskettu, mutta kyllä varmaan puhutaan yli sadasta paidasta, Tuomi lisää.

Nummelan Palloseura on vuonna 1964 perustettu urheiluseura, jonka lajitarjonta nykyisellään käsittää jalkapallon ja futsalin. NuPS:n miesten edustusjoukkue nousi ensi kaudeksi Kakkoseen, seurahistorian ensimmäistä kertaa.

- Nousu oli tietenkin hieno ja historiallinen juttu, mutta isossa kuvassa se ei sinänsä muuta mitään.

- Mihinkään pelaajahankinta-juttuihin emme lähde. Jatkamme omaa vahvaa toimintaamme. Siellä pelataan missä pärjätään, toivottavasti Kakkosessa, Tuomi korostaa.

NuPS on vahva toimija omalla alueellaan.

- Meillä nousi menneenä vuonna harrastajamäärät 30 prosenttia, meidät valittiin Uudenmaan piirin vuoden seuraksi, teemme paljon yhteiskuntavastuullisia asioita ja haluamme liikuttaa alueemme ihmisiä. Nämä kaikki ovat meille isossa kuvassa tärkeitä juttuja..