News detailedVuoden liigatulokas Soisalo tähyää ulkomaille 

Veikkausliigan vuoden tulokaspelaaja Mikael Soisalo pelasi upean kauden nousten heti sarjan parhaimmistoon.

Soisalo pelasi vahvan debyyttikauden Veikkausliigassa tehden Ilvekselle seitsemän maalia ja antaen samalla viisi maalisyöttöä.

Veikkausliigan muut pelaajat äänestivät Soisalon JPY:n äänestyksessä vuoden tulokkaaksi.

- Ei valinta sillä tavalla hirveän isona yllätyksenä tullut, mutta eihän sitä ikinä tiedä miten muut pelaajat äänestävät. Jollain tavalla se oli myös tavoite ennen kautta, sillä tiesin, että jos pelaan omalla tasollani, tiesin pärjääväni, Soisalon mietti valintaansa. 

Soisalon mielestä kaudesta jäi kuitenkin vielä parannettavaakin. 
- Vielä tuli aika paljon sellaisia pieniä virheitä. Myös maaleja olisi voinut tehdä enemmän, sillä paikkoja oli. 

Soisalo on Hongan kasvatti, joka vietti ennen Ilvestä muutaman vuoden HJK:n organisaatiossa. Soisaloa juniorimaajoukkueissa valmentanut Jarkko Wiss sai kuitenkin houkuteltua laiturin Pirkanmaalle. 

- "Jallun" rooli oli iso. HJK:sta tarjottiin sopimusta, mutta halusin kunnon mahdollisuuden ja "Jallu" sanoi, että Ilveksessä sellainen on tarjolla, jos vain pystyn ottamaan paikkani. 

Ilves pelasi vahva kauden ja taisteli loppumetreille saakka jopa mestaruudesta. Lopulta se jäi sarjassa viidenneksi. Soisalon mukaan Ilveksen menestyksen salaisuus löytyy hyvin rakennetusta joukkueesta. 

- Meillä on loistava valmentaja, joka löytää oikeanlaisia pelaajia. Meillä on selkeä pelitapa ja siihen etsitään tietynlaisia pelaajia ja siinä onnistuttiin hyvin. 

Mikäli asiat etenevät Soisalon toivomalla tavalla, ei häntä nähdä Ilveksessä eikä Veikkausliigakentillä enää ensi kaudella. Soisalo kävi jo kesällä englantilaisen Mestaruussarjajoukkue QPR:n testissä ja verkot ovat vesille ulkomaan kentille. 

- Tässä parhaillaan neuvotellaan vähän joka suuntaan. Nimiä ei ole tosin vielä papereissa, Soisalo paljastaa. 

Vaihtoehtojaan Soisalo ei halua paljastaa, mutta mahdollinen uusi joukkue saattaa paljastua jo pian. 

- Kaikki on mahdollista, Soisalo toteaa arvoituksellisesti.