News detailed

Marko Kolsi kehuu FIFPro Online Academya

Entinen ammattilaispelaaja ja nykyinen VJS:n työntekijä Marko Kolsi jakaa isoja kehuja FIFPro Online Academyn opinnoille.

FIFPron Online Academyn koulutusohjelma on kehitetty ja suunniteltu erityisesti ammattilaispelaajia varten, jotka haluavat opiskella samaan aikaan pelaamisen ohella. Ohjelman ovat kehittäneet yhdessä FIFPro sekä University College of Northern Danmark (UCN). FIFPro Online Academyssa käynnistyy joka vuosi uusi urheilujohtamisen koulutusohjelma, joka on suunnattu EU:n alueen ammattilaispelaajille. Seuraavan koulutusohjelman haku päättyy maaliskuun alussa.

- Aloitin opinnot syksyllä 2012 ja nyt käynnistyi kuudes lukukausi. Aika loppusuoralla mennään. Edessä on vielä työharjoittelu sekä kandin tekeminen, Marko Kolsi kertoo.

FIFPro Online Academyn opiskelu on etäopiskelua. Luennot dokumentoidaan ja niitä voi seurata verkon kautta koska tahansa. Pelaajat voivat siis valita sen itselleen parhaimman ja sopivimman ajankohdan seurata luentoja.

- Opinnot ovat joustaneet hyvin. Siitä iso kiitos, Kolsi toteaa.

- Aikaisemmin pelasin opintojen ohessa ja nyt työskentelen päätoimisesti, mutta silti opinnot on pystynyt koko ajan tekemään hyvin.

Kolsi toimii tällä hetkellä Vantaan Jalkapalloseuran vt. urheilutoimenjohtajana. Ennen sitä hän toimi VJS:n kumppanuuspäällikkönä sekä ammattivalmentajana.

- Opinnot ovat antaneet todella paljon tähän mykyiseen työhön, sillä opinnoissa on paljon asioita urheiluun ja kaupalliseen alaan liittyen.

- Opintojen myötä sellainen ongelmanratkaisukyky ja oma ajattelu ovat kehittyneet ja kasvaneet paljon. Hyöty on ollut suuri, Kolsi sanoo.

Kolsin kanssa samaan aikaan opinnot aloittivat mm. Otto Fredriksson, Jussi Kujala ja Sebastian Sorsa. Heillä kaikilla opinnot ovat nyt loppusuoralla.

- Se on ollut kiva juttu, että mukana on ollut suomalaisia. Alussa teimme paljon ryhmätöitä yhdessä ja muutenkin kävimme monia asioita läpi kimpassa. Ja totta kai se sosiaalinen puoli on myös tärkeä aina.

FIFPro Online Academy -tutkinnon ovat suorittaneet mm. Mikael Forssell, Janne Henriksson, Antti Koskinen ja Timo Tahvanainen.

Lue lisää FIFPro Online Academysta tästä.

Kiinnostaako FIFPro Online Academy?
Ota yhteys Markus Juholaan, markus@jpy.fi