News detailed

Huippupelaajat Helsinki Cupin lähettiläinä

Helsinki Cup ja suomalaisten huippujalkapalloilijoiden edunvalvontajärjestö, Jalkapallon Pelaajayhdistys, tekevät yhteistyötä ensi kesän turnausta sekä tulevia vuosia silmällä pitäen.

Suomalaiset huippupelaajat toimivat turnauksen virallisina lähettiläinä. Helsinki Cup -lähettiläät vierailevat suomalaisissa jalkapalloseuroissa tapaamassa eri juniorijoukkueita ja kertomassa Helsinki Cup -turnauksesta.

Helsinki Cupin ja JPY:n yhteistyö pohjautuu Job 4 Players -järjestelmään. Suomen, Ruotsin ja Norjan jalkapallon pelaajayhdistykset ovat valmistelleet yhdessä pelaajien omaa CV-tietokantaa, jonka taustalla on tanskalaisten kehittämä Job 4 Player -järjestelmä. CV-tietokannan tarkoituksena on tarjota yleistä tietoa pelaajien vahvuuksista pelaajauran aikaisia ja jälkeisiä työmarkkinoita varten.

- Tämä on erittäin tärkeä työkalu pelaajille kohti seuraavaa ammattilaisuraa. CV-tietokanta korostaa urheilijoiden erityispiirteitä ja miten he ovat kehittäneet itseään pelaajauransa aikana. Jotkut hakevat kokopäiväistä työtä, toiset taas puolipäiväistä työtä pelaajauran rinnalle, JPY:n toiminnanjohtaja Markus Juhola taustoittaa.

- Suurin osa jäsenistämme on pelannut Helsinki Cupissa. Tämä yhteistyö on selkeää konkretiaa, jossa pelaajat pääsevät työskentelemään heille luontaisessa ympäristössä, Juhola kiittelee.

Yksi Helsinki Cup -lähettiläistä on ollut TPS:n riveissä viime kaudella SM-hopeaa voittanut Hanna Ruohomaa. Alle 23-vuotiaiden maajoukkuehyökkääjä tykkäsi seuravierailuista ja hän kokeekin, että pelaaminen ja työelämään tutustuminen sopivat saumattomasti yhteen. Ruohomaa kuuluu myös Pelaajayhdistyksen hallitukseen.

- Haluaisin tehdä sellaista työtä, jossa pystyisin hyödyntämään myös pelaajauraani. Jalkapallo on ja pysyy elämässäni aina mukana myös peliurani jälkeen. En ole varsinaisesti kiinnostunut ehkä valmentamisesta, mutta kaikki muu seuratyö kyllä kiinnostaa, hän vielä alleviivaa.

- Tämä on kiinnostava hanke ja halusin nähdä käytännön tasolla, miten se toimii. Vierailin tyttöjoukkueissa kotipaikkakunnallani Eurassa sekä Turun alueella. Vähän jännitti alkuun, kun oltiin kuitenkin liikkeellä markkinointimielessä. Meidät otettiin kuitenkin vastaan todella kivasti, Ruohomaa kiittelee.

- Tytöt innostuivat kovasti. Nämä tyttöjoukkueet eivät ole aikaisemmin olleet Helsinki Cupissa mukana. Kansainvälisyys kiinnostaa ja vetää kaikkein eniten. Perehdyin itsekin Helsinki Cupiin ja sen historiaan ja nyt hieman harmittaa, että en itse päässyt aikanaan pelaajana kokemaan turnauksen kansainvälistä tunnelmaa. On hienoa, että Suomessa järjestetään yksi Euroopan suurimmista junioriturnauksista. Ollaan kuitenkin aika pieni maa, Ruohomaa muistuttaa.