News detailedVeikkausliigan avauskierros jatkuu lauantaina

Veikkausliiga alkoi keskiviikkona kahden ottelun voimin. Avauskierros jatkuu lauantaina neljällä pelillä.

Viime kauden mestarijoukkue IFK Mariehamn saa vastaansa nousijajoukkue JJK:n.

- Talvi on mennyt saman lailla kuin ennenkin. Hallissa ollaan treenattu paljon ja keväällä oli yksi tärkeä viikko ulkomailla leirillä. Tulokset ovat viime viikkoina olleet ehkä vähän heikompia, mutta katsomme tuloksien taakse, IFK Mariehamnin Kristian Kojola sanoo.

- Tässä on prosessi meneillään. Tulos näkyy sitten lokakuun lopussa, Kojola jatkaa.

JJK palasi täksi kaudeksi Ykkösestä Veikkausliigaan. Talvi on ollut tulosten valossa JJK:lle vaikea.

- Huonosti on mennyt, mutta eteenpäin ollaan saatu peliä koko ajan, JJK:n Tommi Kari sanoo.

- Veikkaajien mukaan emme siellä kärkipäässä ole. Haasteita on varmasti, mutta kyllä me säilymme liigassa, Kari painottaa.

Tampereella kohtaavat lauantaina Ilves ja FC Lahti. Lahtelaisjoukkue avasi kautensa jo keskiviikkona SJK:n vieraana 1-1-tasapelillä. Ilveksen viime kausi oli hyvä ja talvella joukkue eteni Suomen Cupin välieriin.

- Luottavainen olo kaikkinensa. Meillä on ollut ehjempi valmistautuminen kauteen kuin viime kaudella. Olemme myös saaneet hyviä pelaajia. Hyvä tilanne meillä on, Ilveksen Antti Hynynen kertoo.

- Meille tuli moni hyviä nuoria pelaajia, joiden suhteen odotusarvot ovat korkealla. Varsinkin Youess Rahimi on mielenkiintoinen pelaaja. Hän on röyhkeä ja haluaa tehdä maaleja, Hynynen jatkaa.

PS Kemi isännöi lauantaina HIFK:ta. Ottelu pelataan Rovaniemellä.

- 2/3 osaa pelaajista vaihtui. Se on tietenkin haastavaa. Mielestäni olemme saaneet kuitenkin hyviä hankintoja, nuori ja taitavia jätkiä. Hyvä kausi tästä on tulossa. Meillä on hyvät mahdollisuudet sinne kuuden joukkoon, PS Kemin Aleksi Räihä toteaa. 

HIFK:n viime kausi meni putoamistaistelussa. Takana on hieman rikkonainen talvi.

-Ei ole ollut hyvä talvi. Aika mollivoittoisesti on mennyt. Nyt on kuitenkin jätkiä tulossa pois lasaretista, hyvä kausi on tulossa varmasti, HIFK:n Mika Väyrynen vakuuttelee.

Lauantain neljännessä pelissä kohtaavat VPS ja Inter. Vepsu avasi kautensa keskiviikkona HJK:ta vastaan 0-5-tappiolla. Inter sai mielenkiintoinen paluumuuttajan, kun Timo Furuholm palasi Turkuun Saksasta.

- Itselläni oli vähän hankalaa Saksassa. Oli loukkaantumisia, eikä valmentaja oikein tykännyt. Nyt olen täällä ja tiesin, että jos Suomeen palaan, niin paikka on Turku, Furuholm kertoo.

- Kaikki on mennyt hyvin talvella. Kyproksen leirillä meillä oli tosi hyvä viikko, eikä tässä olen mitään valittamista, ”Furkka” lisää.

Maanantaina kautensa avaa KuPS, joka matkustaa HJK:n vieraaksi. KuPSia kipparoi entinen HJK-pelaaja Sebastian Sorsa.

- Aloitimme vuoden jopa liian hyvin. Koutsikin sanoi, että toivottavasti välillä häviämme. Pre-season on mennyt hyvin ja niitä tappiotakin tuli. Valmiita olemme kauteen, Sorsa kertoo.

- Itse en Stadin ulkopuolella Suomessa ole ennen asunut. Minulla on vahva luotto tähän jengiin. Hyvä ja iskukykyinen ryhmä, Sorsa jatkaa.

RoPS avaa kautensa keskiviikkona 12.4. Interiä vastaan.

- Ei ole kovin hyvin mennyt. Moni pelaaja on lähtenyt eikä olla voitettu, RoPS:n Robert Taylor toteaa menneestä talvesta.

- Sisällä ollaan treenattu ja päähän siinä hajoaa. Nyt ollaan onneksi päästy ulos. Kova odotus tässä on kauteen ja kyllä se hyvin menee varmasti, Taylor lisää.