News detailed


Say No to Match Fixing" -kampanjasta, joka aiheena pukukoppikierrosten kuvissa tänä vuonna.

Ottelumanipulaatiot jalkapallon suurin uhka - JPY ottanut aktiivisen roolin ongelman taklaamiseksi

Jalkapallon Pelaajayhdistys tekee yhdessä pelaajien kanssa aktiivisesti töitä sen eteen, että ottelumanipulaatiot pystytään kitkemään pois kotimaisesta jalkapallosta.

Ruotsin Allsvenskanissa peruttiin torstaina AIK:n ja IFK Göteborgin välinen ottelu epäillyn manipulaatioyrityksen takia. STT:n mukaan usealle AIK:n pelaajalle oli tarjottu suurta rahasummaa alisuorittamista vastaan.

- Korruptio ja ottelumanipulaatio ovat jalkapallon suurin uhka, mitä on olemassa. Emme voi näitä yksin poistaa, mutta JPY ja pelaajat ovat lähteneet aktiivisesti taisteluun näiden kitkemiseksi, JPY:n yhteyspäällikkö Panu Autio kertoo.

Suomalaisessa jalkapallossa on ollut viime vuosien aikana omat ongelmansa ottelumanipulaatioiden kanssa, mutta työ sen kitkemiseksi on aktiivista.

  - Ongelma on tunnistettu ja sen eteen tehdään nyt töitä. Meillä on kaikkien kotimaisten huippusarjojen pelaajasopimuksissa rahapelipykälä. 
Pelaajille on myös käytössään Red Button raportointityökalu, Autio kertoo.

Jalkapallon Pelaajayhdistys vierailee kaikkien huippusarjojen pukukopeissa kauden aikana.

- Vierailujen yksi pääteemoista on kouluttaa ja valistaa pelaajia näistä jalkapallon lieveilmiöistä. Haluamme että tietoisuus lisääntyy, joka varmasti edesauttaa manipulaatioiden taklaamista, Autio toteaa.