News detailed

Terveysasioita ei voi käyttää provokaationa

RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen kertoi KuPS-peliin jälkeen lehdistötilaisuudessa, että RoPS-pelaaja Robert Taylor pelasi ottelussa vasten lääkärin neuvoja.

– ”Roopen” (Taylor) peluuttaminen oli vähän lääkärin neuvoja vastaan, Malinen myönsi.

Rovaniemeläisten Eetu Muinonen pelasi myös puolikuntoisena.

- Eetu Muinosella tuli vähän ennen peliä vatsasairaus ja käytännössä ei olisi pystynyt pelaamaan, mutta sitten lääkitystä päälle ja sisulla kentälle, mikä näkyi vähän hänen otteissaan, Malinen kertoi.

Jalkapallon Pelaajayhdistys otti jo aikaisemmin kantaa siihen, että pelaajien yksityiskohtaisten terveystietojen luovuttaminen eteenpäin on kiellettyä ilman pelaajan lupaa. Lue tiedote tästä.

- En ole Juha Malisen kanssa jutellut asiasta, mutta pelaajien terveys on kaikki kaikessa ja kaikista tärkein asia. Näitä terveysasioita ei voi käyttää provokaationa, JPY:n toiminnanjohtaja Markus Juhola painottaa.

- Yhdistyksenä aiomme keskustella henkilökohtaisesti seurojen lääkärien kanssa tilanteesta ja kysymme onko heillä riittävät toimintaedellytykset tehdä päätöksiä pelaajien terveystilaan liittyvissä asioissa. Terveys edellä on mentävä joka ainoan pelaajan kohdalla, Juhola lisää.