News detailedEIF lahjoitti jalkapallovarusteita

EIF lahjoitti maanantaina ison kasan jalkapallovarusteita, jotka toimitetaan eteenpäin vastaanottokeskuksille SM-turnauksen yhteydessä.

EIF:stä asian suhteen aktiivisena on ollut Riku Heinonen, joka suorittaa seurassa tällä hetkellä työharjoittelua. Jalkapallovarusteet lahjoitetaan JPY:n kautta vastaanottokeskuksille, teemalla Jalkapallo kuuluu kaikille ja Punainen kortti rasismille.

- Jalkapallokenkiä, palloja, säärisuojia, vaatteita ja maalivahdin hanskoja, Heinonen luettelee lahjoitettujen varusteiden listaa.

- Kaikki ovat hyvälaatuisia ja osa jopa käyttämättömiä. Osa löytyi seuran toimistolta siivouksen yhteydessä ja osa varusteista tuli meidän pelaajilta. Pistimme niitä ensin seuran sisällä jakoon, mutta varusteita jäi vielä yli ja päätimme ne lahjoittaa eteenpäin, Heinonen lisää.

EIF haluaa kantaa kortensa kekoon yhteiskuntavastuulliseen toimintaan.

- Monet seurat ovat mukana jo yhteiskuntavastuullisessa toiminnassa. Kannustan ja suosittelen kaikkia osallistumaan. Meiltä lähteneet varusteet saavat takuulla nyt hyvän ja hyödyllisen paikan, Heinonen toteaa.

Heinonen opiskelee tällä hetkellä pelaamisen ohella urheilujohtamista FIFPro Online Academyssä. Opiskelut tehdään verkko-opintoina tanskalaiseen yliopistoon. 

- Nyt minulle on menossa viimeinen työharjoittelu, jonka jälkeen edessä on vielä lopputyö. Eli aika loppusuoralla mennään bachelor-tutkintoa.

- Minulle tämä opiskelu on sujunut todella hyvin. Se vaatii paljon, mutta kun paikan sain, niin opiskelut menivät prioriteettilistalla korkealle. Kaikki on sujunut hyvin ja olen tykännyt paljon, Heinonen kertoo.

Heinonen pelaa ensimmäistä kauttaan EIF:n riveissä Ykköstä. Edelliset kolme kautta hän pelasi PK-35 Vantaan riveissä.

- Meillä on kuudesta viimeisestä pelistä neljä voittoa ja kaksi tasapeliä. Nyt sujuu todella hyvin. Alkukausi oli hieman hankala ja siinä tuli paljon yhden maalin tappioita, Heinonen sanoo.

-Ykkönen on todella tasainen ja tiukka sarja. Kärkipäässä on muutama joukkue, jotka ovat vähän muita edellä ja häntäpäässä on pari joukkuetta, jotka taistelevat sarjapaikastaan. Yksittäisissä peleissä voi kuka tahansa voittaa kenet vaan.