News detailed

FIFPron tutkimus: Naispelaajat joutuvat lopettamaan liian aikaisin

Sadat huipulla olevat naispelaajat joutuvat lopettamaan uransa liian aikaisin siviilitöiden tai perhe-elämän takia, kertoo FIFPron tuorein tutkimus.

Naisten jalkapallon suosio ja pelaajamäärät ovat kasvaneet kovaa vauhtia viime vuosina. 87% FIFPron tutkimukseen osallistuneista naispelaajista kertoo joutuvansa lopettamaan pelaamisen liian aikaisin.

Tutkimukseen osallistui yli 3300 pelaajaa 33 eri maasta. Mukana oli yli 500 pelaajaa huippumaista kuten Englanti, Ranska, Saksa, Ruotsi ja USA.

Tärkeimpiä havaintoja tutkimuksesta:

- 87% harkitsee peliuran lopettamista varhaisessa vaiheessa
- 60% ei ole tyytyväinen palkintosummiin arvoturnauksissa
- 50% ei saa palkkaa pelaamisesta
- 30% maajoukkuepelaajista ei saa korvauksia maajoukkuepeleistä

Kyselyssä selvitettiin myös palkkoja, sopimuksia, urasuunnitelmia, lapsiasioita, koulutuksia, työpaikan mahdollisia hyväksikäyttötapauksia, syrjintää ja ottelumanipulaatiota. Koko kattava tutkimus julkaistaan vielä elokuun aikana.

- Tutkimus osoittaa sen, että jopa maajoukkuepelaajien on vaikea luoda uraa jalkapalloilijana, FIFPron pääsihteeri Theo van Seggelen kertoo FIFPron sivuilla.

- Pelaajien, jotka omistautuvat vuosia jalkapallolle ja huipulle pääsyyn, pitäisi olla oikeutettuja parempiin tuloihin.

FIFPron naisten jalkapallokomitean johtaja Caroline Jonsson on huolissaan tutkimuksen tuloksista.

- Tulokset kertovat ongelmista, joita naispuoliset pelaajat joutuvat nykypäivänä kohtaamaan.

- FIFPro on sitoutunut tekemään töitä joukkueiden ja liittojen kanssa kehittääseen naisten jalkapalloa ja antamaan pelaajille mahdollisuuden seurata intohimoaan jalkapalloa kohtaan.