News detailed

Aleksander Akbar - Kakkosen A-lohkosta Ykköseen

Usean kauden ajan Kakkosen parhaimpiin pelaajiin lukeutunut Aleksander Akbar äänestettiin pelaajien toimesta Kakkosen A-lohkon kauden parhaaksi pelaajaksi viime kauden päätteeksi.

Akbar pelasi toisen peräkkäisen kautensa KäPan riveissä. Vaikka kausi ei ollut käpyläläisille paras mahdollinen, Akbar esiintyi jälleen vahvasti. Hän viimeisteli kymmenen maalia, joka oli yli kolmanneksen KäPan koko kauden maalisaldosta. 

- Jos mietitään joukkueen kannalta, niin oli aika surullinen kausi. Henkilökohtaisesti palkinto vähän korvasi sitä, Akbar sanoo.

Kakkosen jokaisen lohkon parhaat pelaajat äänestivät nyt ensimmäistä kertaa pelaajat itse.

- Valinta yllätti hieman, sillä emme olleet kärkipäässä sarjataulukossa. Ehkä syynä oli se, että useat pelaajat ovat pelanneet minua vastaan nyt kaksi vuotta, Akbar pohtii valintansa syitä.
1
Akbar on lisäksi pelannut Kakkosta AC Kajaanissa, Klubi 04:ssä, sekä MuSassa. Ykkösestä kokemusta on kertynyt PoPasta ja AC Kajaanista. Kolmatta kautta Akbaria ei tulla KäPassa näkemään, sillä Akbar teki sopimuksen Ykköseen nousseen Gnistanin kanssa tammikuun lopussa.

- Päätin etten jatka enää Kakkossa, tavoite oli ulkoimaille tai korkeammalle tasolle, Akbar valottaa. 

- Viime kauden jälkeen moni odotti, että olisin mennyt korkeammalle pelaamaan, mutta halusin jatkaa vielä kauden pidempään Abdou Talatin alaisuudessa. Tämä oli kuitenkin viimeinen kauteni Kakkosessa, 25-vuotias hyökkääjä paljastaa.