Yhteinen pelipallo

Penalty tuo yhteisen pelipallon Ykköseen ja Naisten liigaanSuomen Palloliitto ja brasilialaista Penalty-tuotemerkkiä edustava JP Sports ovat solmineet  yhteistyösopimuksen yhteisen pelipallon käyttöönottamiseksi Suomen Palloliiton järjestämissä sarjoissa. Yhteinen pelipallo käyttöön otetaan kaudesta 2015 alkaen ja sopimus kestää ainakin vuoden 2020 loppuun asti.  Miesten Veikkausliiga siirtyi yhtenäisen pelipallon käyttöön jo kaudella 2014.

Penaltyn ja SPL:n sopimus kattaa miesten ja naisten Suomen Cupin, Naisten Liigan, miesten Ykkösen, sekä miesten ja naisten Futsal-Liigat. Miesten Futsal-liiga tosin ehti ottaa jo varaslähdön kaudella 2013–14, kun Penaltyn pallot otettiin käyttöön. Syksyinen Suomen Cupin finaali HJK–FC Inter ehdittiin jo pelata Penaltyn pallolla.

- Tuntuu hienolta aloittaa yhteistyö Suomen Palloliiton kanssa monen eri sarjan osalta. Futsal-liigasta saamamme palaute on ollut erittäin positiivista. Koko lajin ja eri sarjojen kehittymisen ja tasapuolisuuden kannalta on äärimmäisen tärkeää, että peliväline on kaikille yhteinen. Toivomme, että pystymme omalta osaltamme viemään suomalaista jalkapalloa ja futsalia laadullisesti eteenpäin. Penaltylla on vuosikausien kokemusta pelivälineiden kehittämistyössä ja se tekee varmasti parhaansa, että pallo on mahdollisimman laadukas. Yhtenäinen pelipallo on ollut Jalkapallon Pelaajayhdistyksen tavoitteena jo vuosia ja nyt päästään jo vähän leveämmällä rintamalla käytäntöön, JP Sportsin toimitusjohtaja Jeferson Pires iloitsee.