21.9.2020

"Jalkapallon avulla voidaan rakentaa siltoja"

Jalkapallon Pelaajayhdistys, Punainen Kortti Rasismille -hanke ja Peace United ovat tehneet yhteistyötä jo vuosia.

Peace United on Kirkon Ulkomaanavun hanke, joka pyrkii jalkapallon avulla rakentamaan rauhaa ja tukemaan eri lähtökohdista tulevia nuoria.

- Meille yhteistyö Peace Unitedin kanssa on tärkeä asia. Jalkapallo kuuluu kaikille, toteaa Pelaajayhdistyksen toiminnanjohtaja Markus Juhola.

Peace United järjestää erilaisia pelejä ja turnauksia, joissa tavoitteena on lisätä rakentavaa vuorovaikutusta ja toisten ymmärtämistä. Jalkapallon Pelaajayhdistys on ollut mukana Peace Unitedin turnauksissa ja ottelutapahtumissa auttamassa järjestelyissä ja pelien pyörittämisessä.

Peace United on puolestaan ollut vahvasti mukana Pelaajayhdistyksen vuosittain järjestämässä Vastaanottokeskusten lopputurnauksessa.

- Peace United on lahjoittanut vastaanottokeskuksille muun muassa palloja. Pienillä teoilla on iso merkitys ja jalkapallo on usein isossa asemassa integroitumisessa, Juhola kertoo.

- Kun jalkapallon avulla voidaan tehdä hyvää ja viedä eteenpäin rauhan sanomaa, on se meille luonnollisesti tärkeä asia olla mukana, Juhola lisää.

Jalkapallon Pelaajayhdistyksen yhteyspäällikkö Panu Autio on ollut myös mukana Peace Unitedin tapahtumissa.

- Olemme yhdessä järjestäneet esimerkiksi rauhan päivän ottelutapahtumia ja monia pelaajia on nähty Peace Unitedin tukijoina ja tilaisuuksissa. 

- Jalkapallon avulla voidaan rakentaa siltoja ja tehdä monenlaista hyvää. On hienoa, että tämä asia tunnistetaan laajasti yhteiskunnassa ja hyvin erilaisissa järjestöissä, Autio korostaa.