Join The Players Union! Register from here.
15.9.2021

We Care. Riippuvuussairaudet -webinaari pidetty - "Työn ja keskustelun jatkuttava"

Jalkapallon Pelaajayhdistys, Avominne ja Eerikkilä Sport & Outdoor Resort järjestivät yhdessä Vierailukeskus Joen kanssa We care -webinaarin riippuvuussairauksista.

Tiistaina 14.9.2021 järjestetty webinaari on katsottavissa jälkilähetyksenä:
We Care. Riippuvuussairaudet -webinaari

Webinaarin avasivat Eerikkilä Sport & Outdoor Resort toimitusjohtaja Petri Jakonen sekä Jalkapallon Pelaajayhdistyksen puheenjohtaja Dani Hatakka.

Omat puheenvuoronsa We Care -webinaarissa pitivät Aleksi Tossavainen (Head of Psychological Performance, Eerikkilä), Dr. Vincent Gouttebarge PhD (Chief Medical Officer, FIFPRO) sekä Jari Myllyniemi (vastaava lääkäri/Avominne).

Heidän lisäkseen Tuija Pekkala ja Marko Jantunen kertoivat omat koskettavat tarinansa riippuvuuksistaan ja toipumisistaan.

Ex-jääkiekkoilija Jantunen kertoi avoimesti omasta alkoholi- ja huumeriippuvuudestaan, joka vei häneltä kaiken ja lopulta jopa lähelle kuolemaa. Jantunen selvisi lopulta Avominnen ammattilaisten ja tuen avulla, jossa hän toimii nykyään asiakkuuspäällikkönä.

- Mitä todella tarkoittaa We Care? Se tarkoittaa minulle kahta asiaa. Meidän pitää tehdä ennaltaehkäisevää ja pitkäjänteistä työtä, jolla rakennetaan pitkäkestoista ja kestävää tapaa. Toinen tärkeä asia on varhainen puuttuminen ja polun rakentaminen niin, että se päättyy aina hoitoon. Tätä tarkoittaa We Care, Jantunen sanoi.

Pelaajayhdistyksen puheenjohtaja Hatakka korostaa myös aiheen ja keskustelun tärkeyttä.

- Tämä on valtavan tärkeä aihe. Työn ja keskustelun on jatkuttava entistä tiiviimmin. Henkinen ilmapiiri on saatava sellaiseksi, että urheilijat uskaltavat näistä puhua. Ja pitää olemassa selkeät toimintamallit ja -tavat, että ihmisiä ja urheilijoita pystytään auttamaan, ja nimenomaan vielä niin, että se tapahtuu matalalla kynnyksellä, Hatakka painotti.

- Tämä jos joku, on sellainen asia, että tässä pitäisi tehdä yhteistyötä yli lajirajojen. Suuri kiitos vielä webinaariin osallistuneille ja erityisesti Tuijalle ja Markolle, jotka jakoivat omat koskettavat ja pysäyttävät tarinansa, jotka onneksi päättyivät hyvin. Ja nyt heillä on mahdollisuus auttaa muita, Hatakka jatkoi.