3.7.2018

"Hieno ja näkyvä kannanotto yhdenvertaisuuden edistämiseksi urheilussa"

Veikkausliiga, Jalkapallon Pelaajayhdistys ja Seta toteuttivat yhteistyössä homofobian vastaisen teemakierroksen viime viikonloppuna.

Veikkausliigan kierros perjantaina 29.6. ja lauantaina 30.6. pelattiin homofobian vastaisena teemakierroksena. Kierros liittyi Veikkausliigan pitkäaikaiseen Respect-teemaan, joka tuo esille kunnioituksen ja yhdenvertaisuuden merkitystä. Teema on esillä myös syyskuussa pelattavalla Punainen kortti rasismille -teemakierroksella.

Veikkausliiga toteutti homofobian vastaisen kierroksen yhteistyössä Jalkapallon Pelaajayhdistyksen ja Setan kanssa. Kierroksella joukkueiden kapteenien käyttämissä kapteeninnauhoissa on sateenkaariväritys.

Urheilussa – sekä kentällä että katsomossa – jokaisen tulee saada olla oma itsensä ilman pelkoa syrjinnästä.

- Homofobian vastainen kierros Veikkausliigassa oli hieno ja näkyvä kannanotto yhdenvertaisuuden edistämiseksi urheilussa, JPY:n hallituksen jäsen ja Punainen Kortti Rasisimille -hankkeen projektipäällikkö Ilari Äijälä totesi.

- Jalkapallossa on Suomessa valtavaa potentiaalia yhteiskunnallisessa vaikuttamisessa. Oli hyvä havaita, että kierros synnytti keskustelua muun muassa katsojien kielenkäytöstä ja urheiluyhteisössä vallitsevista normeista, Äijälä jatkoi.

Äijälä toivoo, että Veikkausliigassa toteutettu homofobian vastainen kierros toisi esimerkkiä myös muille lajeille.

- Kierroksella heitettiin myös hyvää haastetta myös muille lajeille tekemään näkyviä yhdenvertaisuustekoja, Äijälä sanoi.