Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
15.10.2019

Ella Andberg naisten Ykkösen kuukauden pelaaja

HPS:n hyökkääjä Ella Andberg on valittu Naisten Ykkösen syyskuun pelaajaksi. Valinnan suorittivat pelaajat itse.

Kaksi kertaa peräkkäin Ykkösen maalipörssin voittanut Andberg on tälläkin kaudella ollut tehokas viimeistellessään 13 maalia. Syyskuun kolmessa pelissä maaleja syntyi kolme.

- Oli aikamoinen yllätys. En osannut yhtään arvata, kun en ole mielestäni esittänyt mitään poikkeavaa edelliskuukausiin verrattuna. Yritin vain auttaa joukkuetta parhaani mukaan, Andberg kommentoi valintaansa.

HPS on jyrännyt vahvalla rintamalla hyökkäyspäässä tällä kaudella, kun Piipa Kämppi johtaa maalipörssiä 20 maalilla ja perässä seuraa Maiju Hirvonen 18 maalillaan. HPS onkin tehnyt tällä kaudella peräti 82 maalia, joka on yli neljän maalin keskiarvolla. Lokakuun ensimmäisessä ottelussa joukkue osoitti iskukykynsä aiheuttamalla PK-35 Vantaalle sen kauden ensimmäisen tappion 5-1-voitolla. Joukkueen sisällä on kova, mutta hyvähenkinen kilpailu.

- Meillä on aika taitavia hyökkääjiä ja pelimme on hyökkäysvoittoista, joten sitä kautta saamme paljon tilanteita ja väkisinkin tulee maaleja. Kai meillä on taitoa siellä yläpäässä ja ihan puolustuksesta lähtien, Andberg miettii joukkueen maalisaldon salaisuutta.

- Meillä on myös tietysti sisäistä kilpailua ja tärkeintä on, että joku meidän jengiläisestä voittaa maalipörssin ja mahdollisimman moni on siellä top-listalla. Kaikki haluavat tehdä maaleja ja välillä hyökkääjän pitää olla vähän itsekäs, kun on parempi paikka, Andberg jatkaa.

Andberg on lukeutunut Ykkösen tehopelaajiin muutaman edelliskauden ajan ja on tehnyt HPS:n kanssa jo jatkosopimuksen ensi kaudesta. Naisten Liiga on kolkutellut mielessä taannoin, mutta HPS on vetänyt pidemmän korren.

- Pari kautta sitten annoin sille ajatuksia, mutta punnitsin eri vaihtoehtoja ja keksin enemmän syitä jäädä HPS:aan. Meillä on niin hyvä yhteishenki tässä joukkueessa, ettei sellaista voi muualta löytää ja sen takia nautin pelaamisesta niin paljon. Jos jossain vaiheessa nousemme, niin se olisi parasta tämän joukkueen kanssa.

Andberg uskoo HPS:lla olevan eväät menestymiseen myös Naisten Liigassa.

- Jos me sinne joskus pääsemme, niin se olisi siisti testi nähdä miten pärjäämme. Uskon, että pärjäisimme ihan hyvin. Naisten Liigassa pelaaminen vaatisi sitten enemmän aikaa ja treenaamista, Andberg miettii.