Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
24.5.2022

Jalkapallon ytimessä on kunnioitus

Jalkapallokentän on oltava jokaiselle pelaajalle turvallinen ympäristö ilman huolta siitä, että joutuu epäasiallisen käytöksen kohteeksi.

Epäkunnioittavasta käytöksestä ottelun sisällä kanssapelaajia kohtaan on rangaistava. Solvaaminen ja rasistinen huutelu esimerkiksi etnisestä taustasta, kielivähemmistöstä, ulkonäöstä tai sukupuolesta ei ole missään tilanteessa hyväksyttävää. Epäasialliseen käytökseen ottelutapahtumissa on puututtava välittömästi.

Jalkapallo on täynnä tunteita, mutta jokaisella meillä on vastuu siitä mitä sanoo ja miten käyttäytyy. Haukkumista tai toisen pelaajan alentamista loukkaavin sanoin ei voi perustella ottelussa herääviin tunteisiin vedoten. Me Jalkapallon Pelaajayhdistyksessä haluamme vedota jokaisen pelaajan omaan käytökseen asian tiimoilta.

Annetaan kaikkien harjoittaa ammattiaan tai harrastustaan rauhassa ja kohdellaan kanssapelaajiamme jatkossa asianmukaisesti. On tärkeää muistaa, että pelaajat ovat ensisijaisesti ihmisiä ja vasta sen jälkeen jalkapalloilijoita.

Jalkapallon ytimessä on kunnioitus. Kunnioitus peliä ja toisia ihmisiä kohtaan. Kunnioitus pitää näkyä niin kentällä, katsomossa kuin sosiaalisessa mediassa.

Jalkapallon Pelaajayhdistys