Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
15.12.2020

Justus Kunnas ja Maria Ollila marraskuun pelaajat

Naisten ja miesten Futsal-Liigojen marraskuun kuukauden pelaajat on äänestetty.  Miehistä valinta kohdistui Mad Maxin Justus Kunnakseen, ja naisissa puolestaan kunnian sai FTK-Torniota edustava Maria Ollila.

Jalkapallon Pelaajayhdistyksen ja Palloliiton toimittama valinta tehtiin pelaajien äänestyksen perusteella siten, että oman joukkueen pelaajaa ei saanut äänestää.

Miesten Futsal-Liigan marraskuun pelaajaksi on valittu valkeakoskelaisen Mad Maxin Justus Kunnas. Mad Max oli marraskuussa hurjassa vireessä voittaen kaikki viisi otteluaan yhteismaalierolla 40–13 ja päälle vielä joulukuun ensimmäisen ottelunsa maalein 6–1. Koskilaisten tehokkuuden takuumiehenä on ollut 21-vuotias Justus Kunnas, joka laukoi kuukauden viidessä ottelussa peräti 18 maalia. Kunnas johtaa Futsal-Liigan pistepörssiä teholukemin 24+5.

- Kyllä se hyvältä tuntuu saada tälläinen palkinto hyvästä tekemisestä ja onnistumisista, isot kiitokset valinnasta kaikille, Kunnas toteaa.

Kunnas jakaa kehuja myös joukkueelleen:

-  Yksi suurimmista syistä onnistumisiin tänä syksynä on varmaan se, että on ensimmäinen kausi ilman isompaa loukkaantumista. Kovaa on tehty duunia koko joukkueen kanssa ja menty eteenpäin; ei niitä maaleja ilman hyviä joukkuekavereita olisi tullut.

Suomen maajoukkueen matkassa jo MM-karsinnan Preliminary Roundilla Moldovassa vajaa kaksi vuotta sitten ollut Kunnas nostettiin ratkaisevan Serbia-ottelun alla uudelleen maajoukkuerinkiin. Vaikka ratkaisuottelu menikin Kunnakselta katsomon puolella varamiehenä, näyttäisi hänen tulevaisuutensa futsalinpelaajana valoisalta.

- Oli hieno ja opettava kokemus päästä jälleen maajoukkueen mukaan, vaikka peli menikin katsomossa. Toivottavasti tulevaisuudessa paikka pelaavassakin kokoonpanossa aukeaa ja pääsisi pukemaan maajoukkuepaitaa päälle. Tavoitteena futsalissa on päivä päivältä kehittyä monipuolisesti pelaajana; sitä kautta myös toivottavasti ulkomaankentät ja ammattilaisura olisivat mahdollisia, Kunnas päättää.

Naisten kuukauden pelaajaksi valittiin FTK-Torniota edustava Maria Ollila, jonka marraskuu oli tehokas. Kuudessa pelatussa ottelussa tehoja kertyi 8+4=12, ja sarjan pistepörssissä sijoitus on tällä hetkellä kolmas.

- Joukkueen peli on heitellyt laidasta laitaan, joten olen todella yllättynyt huomionosoituksesta, mutta tietysti kovin otettu! Kautemme alkoi huonosti alkoi eteläisimpiä joukkueita vastaan. Sittemmin on tullut parempiakin päiviä. Uudesta ja vanhasta koostuva kapteenisto on ollut tukena ja epäonnistumisten puinti on hoidettu yhdessä. Hyvää on löydetty ja vastuuta jaettu kentän ulkopuolellakin. Toivottavasti parannetaan koko ajan edelleen, Ollila kertoo FTK:n alkukaudesta.

Korona on tuonut oman mausteensa myös FTK-Tornion kauteen. Positiivisella asenteella joukkue on kuitenkin kääntänyt tappiotilanteita voitoksi.

- Itsellä ja monella muullakin on ollut vähän loukkaantumisia, ja välillä on ollut hallin ovet kiinni. Tämä varmasti näkyy joukkueen pelitason vaihtelussa. Hienosta ollaan kuitenkin taisteltu voittoja peleistä. On myös hienoa, että siirtyneet pelit on pystytty sopimaan lyhyelläkin aikavälillä. Kunnia tästä kuuluu mahtavalle taustatiimille niistä sadoista puheluista ja sähköposteista, joiden kautta rattaat on pidetty pyörimässä ja meidän kintut saatu pelipaikoille, Ollila kehuu.

Etusivun kuva: Jani Virolainen