Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
22.4.2021

Kaksi sääntömuutosta voimaan jo kauden alussa

Tänä vuonna sääntömuutosten kaksi osa-aluetta otetaan käyttöön poikkeuksellisesti Suomessa jo heti kauden alusta alkaen.

Kansainvälisesti uudet jalkapallosäännöt astuvat voimaan tänä vuonna 1. heinäkuuta.  Aiemmin Suomessa sääntömuutokset on otettu käyttöön vasta seuraavan vuoden alussa, mutta tänä vuonna säännöt astuvat voimaan etupainotteisesti. 

Jalkapallosäännöistä vastaava IFAB tekee jalkapallosääntöihin liittyvät muutokset ja tarkennukset varhain keväällä. Muutokset astuvat kansainvälisesti voimaan kesällä.

Suomessa nämä sääntömuutokset on otettu perinteisesti käyttöön vasta seuraavan vuoden alusta. Tänä vuonna sääntömuutosten kaksi osa-aluetta otetaan käyttöön poikkeuksellisesti Suomessa jo heti kauden alusta alkaen. Vaihtopelaajien ja vaihtotapahtumien määrää (viisi vaihtoa kolmen tapahtuman aikana) koskeva säädös oli käytössä jo viime kaudella ja sitä jatketaan myös tällä kaudella. Sääntö on voimassa kaikissa sarjoissa, joissa normaalisti noudatetaan kolmen vaihdon sääntöä.

Uusi sääntökokonaisuus koskee käsivirheeseen tulleita muutoksia ja selvennyksiä. 

Kaikki kontaktit käden tai käsivarren ja pallon välillä eivät jatkossa ole rikkomuksia.Erotuomareiden tulee arvioida käden tai käsivarren asennon luonnollisuutta suhteessa siihen, mitä pelaaja on tekemässä kyseisessä tilanteessa. Rikkomuksista on poistettu tilanne, jossa pallo osuu kanssapelaajan käteen tai käsivarteen ja joka johtaa maaliin sekä tilanne, jossa pallo osuu tahattomasti käteen tai käsivarteen ja joka johtaa maalintekomahdollisuuteen. 

Käsivirhettä koskevasta sääntömuutoksesta voi lukea lisää täältä. >> (kohdasta tarkennuksia sääntömuutoksiin kaudelle 2020-2021)