Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
2.11.2022

Loferski Kansallisen Liigan kuukauden pelaaja

Pelaajat ovat äänestäneet Åland Unitedin hyökkääjä Katherine "Kit" Loferskin Kansallisen Liigan lokakuun parhaaksi pelaajaksi.

Åland United pelasi hienon loppukauden nousten lopulta pronssille. Tuulennopea amerikkalaispelaaja oli isossa roolissa lokakuussa viimeistelemällä kolme maalia kahdessa ottelussa. Hän teki myös molemmat Åland Unitedin maalit pronssin ratkaisseessa ottelussa PK-35 Vantaata vastaan.

Vahvoista esityksistä huolimatta, Loferski oli valinnastaan yllättynyt.

- Rehellisesti sanottuna olen vähän shokissa, sillä mielestäni moni pelaaja pelasi erinomaisesti tässä kuussa. Olen todella otettu, että pelaajat valitsivat minut kuukauden pelaajaksi, sillä tiedän hyviä vaihtoehtoja olleen monia, Loferski kiittelee.

Täksi kaudeksi Åland Unitediin siirtynyt Loferski paransi esityksiään kauden edetessä. Viimeisessä seitsemässä pelissä hän teki seitsemän maalia ja syötti kolme. Samalla myös Åland Unitedin otteet paranivat. Åland United ei hävinnyt EM-tauon jälkeen ainuttakaan ottelua ja kiri lopulta sarjassa kolmanneksi.

- Ennen EM-kisataukoa yritin vielä löytää rytmiäni, mutta sitten EM-kisojen jälkeen kaikki palaset tuntuivat loksahtavan kohdilleen niin itselläni kuin joukkueella. En oikein tiedä mistä se johtui, mutta jotain tapahtui joukkueen kemiassa ja kaikki vain loksahti. En olisi voinut pelata tällaista kautta ilman loistavia joukkuekavereitani. Hyvät joukkuekaverit antavat aina mahdollisuuden myös henkilökohtaiselle menestykselle, kaudella 13 maalia ja seitsemän maalisyöttöä tilastoinut Loferski muistuttaa.

Åland United voitti tällä kaudella myös kolmannen kerran peräkkäin Suomen Cupin. Kokonaisuudessaan Loferski on tyytyväinen joukkueensa kauteen.

- Tietenkin olisimme halunneet voittaa tuplamestaruuden, mutta löysimme rytmimme vähän liian myöhään mestaruutta ajatellen. Kun teimme loppukauden tavoitteitamme, niin päätimme tähdätä korkealle ja ylsimme niihin. Mielestäni pystyimme saavuttamaan ne tavoitteet jotka saavutettavissa oli. Olen todella ylpeä ja kiitollinen tästä joukkueesta ja näistä naisista kenen kanssa sain jakaa tämän kauden.

Loferski on maineikkaan Florida Gatorsin yliopistojoukkueen kasvatti ja pelasi Åland Unitedissa ensimmäisen kautensa ulkomailla ammattilaisena. Päätyminen Åland Unitediin oli tietyllä tapaa sattumaa, sillä hän jopa mietti lähteäkö edes tavoittelemaan ammattilaisuraa. Suurempi sattuma oli vielä se, että yksi hänen parhaista ystävistään Sarah Troccoli edusti myös ahvenanmaalaisseuraa.

- Se vain jotenkin tapahtui. Mietin yliopistourani jälkeen yritänkö lainkaan ammattilaiseksi, mutta sitten päätin pistää nimeni esiin ja Åland United nappasi minut riveihinsä. Kävi hyvä tuuri, sillä aiemmin yksi parhaista kavereistani oli myös tehnyt tänne sattumalta sopimuksen ja se teki siirrosta entistä helpompaa. Otin riskin lähtiessäni ja onneksi se kannatti.

Loferski nautti täysin siemauksin kaudestaan Ahvenanmaalla.

- Kokonaisuudessaan tämä oli upea kokemus. Olin onnekas, että päädyin tällaiseen ympäristöön ensimmäisellä ammattilaiskaudellani. Tiedän monia ystäviäni, jotka ovat lähteneet ulkomaille pelaamaan ja joidenkin kokemukset ovat olleet karmeita. Nautin myös kentän ulkopuolella niin joukkuekavereista, seuran henkilöistä, paikallisista kuin Åland Unitedin kannattajista. Tunnen olevani oikeutettu, että sain pelata näiden sotureiden rinnalla ja saavutimme yhdessä menestystä tämän kauden aikana.

Kauden vasta päätyttyä hiljattain, pohtii Loferski vielä seuraavaa peliliikettään.

- Tällä hetkellä minusta tuntuu, että olisin juuri tullut pois kentältä, joten hengähdän nyt ensin hetken ja mietin mitä seuraavaksi teen. En ole vielä tehnyt päätöksiä ensi kauden suhteen, mutta varmasti tässä lähiviikkoina joitain ratkaisuja tulen tekemään.