28.12.2018

Mika Laurikainen valmentaa sopimuksettomia pelaajia – ”Autamme pelaajia”

Jalkapallon Pelaajayhdistys järjestää jälleen tulevana talvena leirejä sopimuksettomille pelaajille.

JPY haluaa leirien avulla tarjota sopimuksettomille pelaajille hyvän paikan harjoitella, antaa näyttöjä sekä valmistautua tulevaan kauteen tai testileiriin.

Leireillä joukkueen valmentajana toimii Mika Laurikainen.

- On mukava päästä auttamaan JPY:n kautta pelaajia. Tähän kohtaan tämä oli minulle hyvä paikka lähteä mukaan. Töitä etsitään, mutta nyt tämä sopi minulle hyvin, viimeksi TPS:n päävalmentajana toiminut Laurikainen kertoo.

- Olen vuonna 2014 ollut myös mukana auttamassa JPY:n kautta sopimuksettomia pelaajia. Eli tämä on tuttua puuhaa. Kiva päästä valmentamaan ja tavoitehan on auttaa pelaajia talven aikana, Laurikainen lisää.

Ensimmäinen leiri järjestetään tammikuun lopussa (28.1.-31.1.) Pajulahdessa. Leirillä sopimuksettomien pelaajien joukkue tekee yhteistyötä UEFA PRO -valmentajakoulutusta käyvien valmentajien kanssa. Näin ollen sopimuksettomat pelaajat ovat heti tammikuussa usean valmentajan tarkkailun alla.

JPY järjestää sopimuksettomille pelaajille yhteensä neljä leiriä. Tammikuun leirin jälkeen siirrytään Eerikkilään, jossa on kolme kolmen päivän leiriä helmikuussa. Joukkue pelaa talven aikana myös harjoitusotteluita.

- Kuukauden aikana on yhteensä neljä leiriä, joten mukana olevat pelaajat saavat hyvän sauman treenata yhdessä ja valmistautua tulevaan. Kun ohjelmassa on myös treenipelejä, saa sitä kautta pelituntumaa pidettyä myös yllä.

- Haluamme tukea ja auttaa pelaajia myös omatoimisessa harjoittelussa. Valmentajat voivat myös tulla seuraamaan pelaajia tai kysellä minulta heistä tarkemmin. Lyhyen kannan tavoite on se, että autamme pelaajia saamaan pelipaikan ensi kaudelle, Laurikainen pohtii.

Mukaan sopimuksettomien pelaajien leiritykseen otetaan mukaan 24 pelaajaa. Leirit ovat pelaajille maksuttomia.

- Kun ryhmän kokoonpano on selvillä, niin pysyn vielä tarkemmin tekemään suunnitelman harjoitusten sisällöstä. Täysillä lähdetään tekemään, että tästä saavat kaikki parhaan hyödyn irti, valmentaja toteaa.

Leirien aikataulut:
28.1.-31.1. Pajulahti
4.-6.2. Eerikkilä
11.-13.2. Eerikkilä
20.-22.2. Eerikkilä

Jos olet kiinnostunut osallistumaan, ota yhteys pian Markus Juholaan s-postilla tai tekstiviestillä:
markus@jpy.fi / 050-5960727