Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
16.5.2018

Mikael Forssellin ura ohi huippupelaajana

87 A-maaottelua pelannut Mikael Forssell on ilmoittanut lopettavansa uransa huippujalkapalloilijana.

37-vuotias Mikael Forssell teki upean uran seura- ja maaojoukkuetasolla. Suomen paidassa hän pelasi A-maajoukkueessa 87 ottelua ja tykitti niissä 29 maalia. Häntä useammin, 32 kertaa, on osunut vain Jari Litmanen. ”Miklu” pelasi poikien maaotteluita 31 ja nuorten kahdeksan. Hän kantoi Suomen paitaa yhteensä 18 vuoden ajan.

Forssell on helsinkiläisen Pallo-Poikien kasvatti. Juniorina hän pelasi myös HJK:ssa, FinnPassa ja uudelleen HJK:ssa, josta hän siirtyi Englannin huippuseuraan Chelseaan talvella 1998.

Forssell pelasi Englannissa myös Crystal Palacessa, Birmingham Cityssä ja Leeds Unitedissa. Saksassa hän kantoi Borussia Mönchengladbachin, Hannover 96:n ja VfL Bochumin peliasua.

Hyökkääjän maalirikkain kausi oli Englannissa 2003-2004. Hän teki Valioliigassa Birminghamille 17 maalia ja FA-cupissa kaksi.

Miklu palasi Suomeen ja HJK:hon kaudeksi 2016. Hänen viimeikseksi seurakseen jäi helsinkiläinen HIFK.

Forssell on suorittanut FIFPron Online Academyn kautta urheilujohtamisen maisterin tutkinnon. Hän on myös hankkinut valmentajatutkinnon, ensin Huippupelaajien UEFA B:n ja nyt viimeksi UEFA A -lisenssin.