Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
13.9.2019

Minea Sundström Naisten Ykkösen kuukauden pelaaja

VIFK:n hyökkääjä Minea Sundström on äänestetty pelaajien toimesta Naisten Ykkösen elokuun pelaajaksi.

Hyvän kauden vaasalaisjoukkueen riveissä pelannut Sundström ei osannut aavistaa kuukauden pelaajavalinnan osuvan omalle kohdalleen, vaikka hän viimeisteli elokuun kolmessa ottelussa viisi maalia johdattaen VIFK:n kahteen voittoon ja yhteen tasapeliin.

– Tämä on tosi hieno kunnia, sillä Ykkösessä on paljon hyviä pelaajia. Kunnioitan tätä valintaa todella paljon, Sundström iloitsi.

Sundström jakoi valinnasta kiitosta myös valmennukselle sekä joukkuekavereille.

– Täytyy kiittää joukkuekavereita ja valmentajia, että olen saanut niitä vapauksia mitä olen tarvinnut maalien tekemiseen. En ehkä ole se kivoin joukkuepelaaja, sillä yritän välillä aika rohkeita ja itsekkäitäkin ratkaisuja, mutta joskus ne palkitaan ja se on se tapa miten saan itsestään parhaan irti. En kuitenkaan pysty tekemään maaleja ilman joukkuekavereitani, kiitteli Sundström.

Sundström on tällä kaudella viimeistellyt yhteensä 11 maalia, joista viisi tuli siis elokuussa. Tähtihetki osui otteluun HauPaa vastaan, kun hän viimeisteli hattutempun.

– Uskallan yrittää myös hieman rohkeampia ratkaisuja peleissä. Silloin, kun asiat menevät hyvin, niin ne hetket kannattaa hyödyntää ja sitä kautta maaleja tulee. Maalit ovat tulosta siitä työstä minkä olen tehnyt jalkapallon eteen.

VIFK on tällä hetkellä sarjassa varsin vankka asema sarjanelosena. Nousutaisteluun on matkaa 12 pistettä, mutta VIFK:lla on kaksi peliä vähemmän pelattuna kuin kakkosena olevalla PK-35:llä. Lähin uhkaaja selän takana on PKKU, joka on kymmenen pisteen päässä. Sundström on suhteellisen tyytyväinen joukkueen kauteen.

– Kausi on mennyt meiltä ihan hyvin. Olisin halunnut, että olisimme hieman lähempänä PK-35:ttä ja HPS:aa, mutta olemme pelanneet hyvin ja joukkue on antanut kaikkensa. Nyt viikonloppuna meillä on tärkeät pisteet jaossa, kun kohtaamme PK-35:n.

Sundström on VIFK:n kasvatti, mutta kävi viime kaudella kokeilemassa liigavauhtia TiPS:n riveissä. Vastuu tikkurilalaisjoukkueessa jäi kuitenkin kohtuullisen vähäiseksi ja hän palasi kasvattajaseuraansa. Lisääntyneen vastuun myötä on myös tullut onnistumisia.

– Oli hyvä käydä kokeilemassa liigassa ja se oli hyvä kokemus. Ehkä löydän itseni vielä joskus liigassa, mutta siirtyminen Ykköseen oli minulle hyvä ratkaisu ja olen saanut paljon vastuuta sekä onnistumisia.

Tulevaisuudessa Sundströmin tavoitteet siintävät ulkomaan kentillä.

– Saa nähdä mihin elämä vie ja mistä esimerkiksi saa opiskelupaikan. Olen jatkon suhteen avoimin mielin. Joskus kiinnostaisi pelata pohjoismaissa, kun olen ruotsinkielinen, niin se olisi helppoa. Naisten Liigassa ja Ykkösessäkin on hyvä taso, mutta ulkomaille olisi kiva päästä pelaamaan.