Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
5.11.2022

Opinnäytetyö yhteistyössä Palloliiton kanssa?

Palloliitto ja Jalkapallo-Säätiö tukevat viiden opinnäytetyön toteutumista toimeksiantona lukuvuonna 2022–23.

Suunnitteletko tai oletko juuri aloittanut jalkapallolajeihin (jalkapallo, futsal, e-jalkapallo, soveltava jalkapallo) liittyvän opinnäytetyön tekemisen? Palloliitto ja Jalkapallo-Säätiö tukevat viiden opinnäytetyön toteutumista toimeksiantona lukuvuonna 2022–23.

Haemme viittä (5) opinnäytetyön tekijää paneutumaan seuraaviin aihealueisiin:

Aihe 1

Tietotarve: Pelaajien seurataustan merkitys suomalaisella pelaajakehityspolulla. Mahdolliset alakysymykset: a) Mikä on ollut maajoukkuepelaajien urapolku valittuun ajanhetkeen mennessä? b) Kuinka moni valittuun ikäkausimaajoukkueeseen tai esim. Tähtitarhaan valituista pelaajista pelaa urallaan i) ammattilaisena ulkomailla, ii) aikuisten maajoukkueessa, iii) kansallisessa pääsarjassamme?

Miksi ko. tietotarve on merkityksellinen? Urheilijana kasvaminen toiminnan lähtökohtana on Palloliiton strateginen valinta. Tietotarve kiinnittyy pelaajakehityksen pääprosessiin.

Aihe 2

Tietotarve: Miten harrastamisen hinta on kehittynyt seuratoiminnassa?

Miksi ko. tietotarve on merkityksellinen? Jotta voidaan seurata harrastamisen hinnan kehittymistä ja selvittää, että vaikuttaako se jo paikoitellen esteenä seuratoimintaan osallistumiseen. Huom. osana prosessia toivotaan Palloliiton Harrastamisen hinta -kyselyn päivittämistä.

Aihe 3

Tietotarve: Jalkapallo-Säätiön toiminta. Kuinka vaikuttavat ovat olleet Jalkapallo-Säätiön myöntämät tuet? Millaisia seurojen hyviä käytänteitä voidaan tunnistaa tukien käyttöön liittyen?

Miksi ko. tietotarve on merkityksellinen? Jalkapallo-Säätiö jakaa vuosittain 150–200 tuhatta euroa tukea seurojen vähävaraisten ja syrjäytymisuhan alla olevien lasten ja nuorten tukirahastoille.

Aihe 4 (Englannin kielellä)

Tietotarve: Brain health and wellbeing in contact sports. Esimerkiksi kirjallisuuskatsaus seuraavista aiheista: What brain injury protocols/policies are there in different sports? In what situations/ activities head injuries occur across different sports?

Miksi ko. tietotarve on merkityksellinen? Many sports involve activities (e.g. contact) that can pose a risk for brain health. These risks may not be inevitable but can be influenced by a variety of individual and environmental factors. For a sustainable player career and well-being, it would be important to identify those factors that, on the one hand, contribute to optimal contact play from brain health perspective and, on the other hand, those that predispose to adverse brain effects.

Aihe 5

Hae omalla tutkimusaiheella ja perustele, miten tulokset saattavat hyödyttää jalkapalloyhteisöä (Huom. esimerkiksi suomalaisen jalkapallon ja futsalin strategia 2020–2024).

 

Mitä voimme tarjota sinulle? Pääset osallistumaan jalkapallotutkimuksen edistämiseen ja kehittämiseen. Opinnäytetyön tekemiseen tarjotaan keskustelutukea ja apua tarvittavan aineiston hankinnassa sekä liikuntatieteellisen tiedekunnan että Palloliiton puolelta. Jalkapallo-Säätiö maksaa myönnetyt tuet (1000 €) Jyväskylän yliopiston kautta apurahana.

LUE LISÄÄ:
https://www.jyu.fi/fi/ajankohtaista/arkisto/2022/10/tule-mukaan-tekemaan-opinnaytetyota-yhteistyossa-palloliiton-kanssa

Palloliitto on Suomen suurin urheilun lajiliitto, joka vastaa maamme jalkapallo- ja futsaltoiminnasta ja sen kehittämisestä. Suomessa on 890 seuraa, lähes 150 000 rekisteröityä pelaajaa ja jalkapallon kanssa on viikoittain tekemisissä yli 500 000 suomalaista. Palloliiton tiedolla johtamisen prosessin tavoitteena on luoda edellytykset edustavaan tietoon perustuvaan menestyksekkääseen päätöksentekoon ja toimintaan.