Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
4.1.2021

Kaudella 2021 huippusarjoissa viisi vaihtoa

Kotimaan sarjoissa voi tehdä viisi pelaajavaihtoa myös kaudella 2021.

Jalkapallon säännöistä päättävä IFAB muutti vaihtosääntöä väliaikaisesti viime keväänä. Useamman pelaajavaihdon tavoitteena oli auttaa joukkueita selviytymään koronan aiheuttamassa otteluruuhkasta. Sääntöä on nyt jatkettu vuoden 2021 loppuun.

Laajennettu vaihto-oikeus päätettiin ottaa käyttöön kaudella 2021 Veikkausliigassa, Kansallisessa Liigassa, Ykkösessä, Kakkosessa sekä miesten ja naisten Suomen Cupissa. Kaudeksi 2022 on tarkoitus palata takaisin enintään kolmeen pelaajavaihtoon.

Laajennettu vaihto-oikeus oli voimassa myös viime kaudella.

Palloliiton kilpailupäällikkö Peter Lundströmin mukaan sääntöä päätettiin soveltaa myös ensi kaudella, koska korona voi edelleen vaikuttaa ottelukalenteriin.

– Näemme, että koronan uhat ja vaikutukset ovat vielä ilmeiset joukkueiden toimintaan. Sen perusteella katson, että seuraamme valtaliigojen linjauksia, mitkä ovat, että viisi vaihtoa pidetään vielä voimassa, Lundström avasi Yle Urheilulle.

Euroopan pääsarjoista Valioliiga on ainoa, joka palasi täksi kaudeksi perinteiseen kolmen vaihdon systeemiin. Valioliigassa seurat päättivät aloittaa ns. aivotärähdysvaihtokokeilut tammikuussa. Valioliigassa voi jatkossa tehdä kaksi ylimääräistä vaihtoa aivotärähdyksen takia.