Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
8.1.2021

Palloliitto tarkensi linjauksia jalkapallon rajoituksiin

Palloliitto on tehnyt tarkennuksia voimassa oleviin omiin suosituksiinsa jalkapallon osalta lasten ja nuorten harrastustoiminnan turvaamiseksi.

Palloliiton tarkennuksia jalkapallo-ohjeistuksiin 8.1.2021:

  • Lasten ja nuorten harrastustoiminnassa jalkapallohallit rinnastetaan ulkoliikuntapaikkoihin, ja niiden käyttäminen on mahdollista edellyttäen, että pelaajaa kohden harjoituksissa käytettävissä oleva tila on noin 80m2 ja hallien käyttö ei ole alueella annettujen viranomaismääräysten vastaista. Mahdolliset lämmittelyt toteutetaan ennen vuoroa ulkotiloissa ja ryhmien sisääntulo sekä poistuminen hallista ajoitetaan niin, että ryhmät eivät kohtaa sisällä hallissa. Pukukoppien käyttö on harrastustoiminnassa edelleen kiellettyä. Valmentajille suositellaan maskin käyttöä erityisesti lasten ja nuorten harrastetoiminnassa, jos turvaetäisyyksiä ei ole mahdollisuutta noudattaa.
  • Miesten Kakkosen toimintaedellytykset turvataan. Suuri osa Miesten Kakkosen joukkueista osallistuu kansalliseen kilpailutoimintaan Suomen Cupissa, jossa ottelut alkavat helmikuussa. Miesten Kakkosen toiminta pohjautuu valtaosin työsopimuksiin ja on rinnastettavissa ammatinharjoittamiseen eli Miesten Kakkosen joukkueet rinnastetaan jatkossa pääsarjajoukkueisiin (Veikkausliiga, Kansallinen Liiga, Miesten Ykkönen, Naisten Ykkönen).
  • Veikkausliigan, Kansallisen Liigan ja Miesten Ykkösen osalta esiin on noussut kysymyksiä kansainvälisten pelaajien maahantulosta ja kansainvälisten harjoitusotteluiden pelaamisesta. Maahantulon osalta seurojen tulee noudattaa viranomaisten maahantulosäädöksiä. Palloliitto ei suosittele kansainvälisten harjoitusotteluiden pelaamista tammikuussa
  • Lasten ja nuorten harjoitusotteluiden ja muun kilpailutoiminnan (erityisesti nuorten SM-sarjat) osalta linjauksia tehdään ensi viikon lopulla ensi viikon aikana tehtävien tarkempien viranomaislinjausten pohjalta.
  • Muilta osin aiemmin annetut ohjeistukset ja hygieniasuositukset ovat edelleen voimassa. Voit tarkistaa THL:n viimeisimmät ohjeistukset täältä >>

Lue koko Palloliiton tiedote tästä