Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
10.12.2019

Panu Autio SUEKin hallitukseen

Asianajaja Pia Ek valittiin Suomen urheilun eettinen keskus SUEKin uudeksi puheenjohtajaksi syyskokouksessa 9.12.2019. JPY:n yhteyspäällikkö Panu Autio valittiin SUEKin hallitukseen.

Suomen urheilun eettinen keskus SUEK ry:n tehtävänä on vahvistaa yhdessä muiden toimijoiden kanssa eettisesti kestävää urheilukulttuuria. SUEK vastaa antidopingtoiminnan, kilpailumanipulaation ehkäisyn sekä katsomoturvallisuuden ja -viihtyvyyden valtiosopimusten toimeenpanosta.

Pia EK seuraa tehtävässään Timo Laitista. Syyskokouksessa valittiin myös hallituksen jäsenet, hyväksyttiin SUEKin uudistetut säännöt ja vahvistettiin toiminta- sekä taloussuunnitelma vuodelle 2020.

– Kiitän lämpimästi SUEKin jäseniä saamastani luottamuksesta. On kunnia saada luotsata eettistä urheilua 2020-luvulle. Hyvin organisoidun toiminnan ansiosta dopingvalvonta on ollut Suomessa pitkään erinomaisella tasolla. Eettiset asiat herättävät entistä enemmän kiinnostusta. On tärkeää, että maassamme on SUEKin kaltainen taho, joka edistää yhdenvertaisia oikeuksia eettisesti kestävään urheiluun. Timo Laitinen on tehnyt puheenjohtajakaudellaan erinomaista työtä, josta on hyvä jatkaa, asianajotoimisto Castrén & Snellmanin osakkaana toimiva Pia Ek sanoo.

Pia Ek on tehnyt asianajajana töitä sekä urheiluoikeuden että teknologian parissa lähes kaksikymmentä vuotta. Uransa aikana hän on työskennellyt laajasti erilaisten urheilutoimijoiden kanssa avustaen muun muassa kotimaisia ja kansainvälisiä urheilujärjestöjä, huippujoukkueita, mediayhtiöitä sekä urheilusponsoreita. Ek on myös Urheilun oikeusturvalautakunnan pitkäaikainen jäsen ja sen varapuheenjohtaja. Hän on toiminut myös SUEKia edeltäneen Suomen Antidopingtoimikunta ADT:n hallituksen jäsenenä. Pia Ek aloittaa SUEKin puheenjohtajana vuoden 2020 alussa.

Hallitukseen jäseniksi kausille 2020–2021 valittiin Merja Leinonen, Hanna-Mari Manninen, Petri Pohjonen, Petri Heikkinen, Niko Jakobsson, Panu Autio ja Olavi Airaksinen. Hallituksen varajäseniksi valittiin Kimmo J. Lipponen ja Riikka Juntunen.