Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
30.4.2019

Pelaajan ääni kuuluviin – Pukukoppivierailut käynnissä

Jalkapallon Pelaajayhdistys vierailee taas kauden 2019 aikana kaikkien valtakunnallisissa huippusarjoissa pelaavien joukkueiden pukukopeissa.

JPY vierailee tuttuun tapaan kaikkien Veikkausliigassa, Naisten Liigassa, miesten Ykkösessä, naisten Ykkösessä ja miesten Kakkosessa pelaavien joukkueiden pukukopeissa. Yhteensä joukkueita on 80.

- Tämän lisäksi aloitimme alkuvuodesta vierailut myös Futsal-Liigassa, JPY:n yhteyspäällikkö Panu Autio kertoo.

Aution lisäksi vierailuja tekevät Pelaajayhdistyksen hallituksen jäsenet Dani Hatakka, Timi Lahti, Antti Okkonen, Linda Ruutu, Tommi Saarinen, Paula Auvinen, Hanna Ruohomaa ja puheenjohtaja Pekka Sihvola (vpj. Katarina Naumanen pelaa tällä hetkellä ulkomailla). Heidän lisäkseen vierailuja tekevät JPY:n pitkäaikaiset luottojäsenet Antti Peltonen ja Juuso Kevari sekä hallituksesta sivuun jäänyt Ilari Äijälä.

- Tänä vuonna osassa vierailuissa on mukana myös JPY:n uusi kaksoisura-asioista vastaava PDM (Personal Development Manager) Aku Tervaniemi. Itse yhteyspäällikkönä vastaan pukukoppikierroksen organisoinnista ja itselleni vierailuja tulee kolmisenkymmentä, Autio sanoo.

Kauden 2019 pukukoppivierailuille on asetettu selkeät teemat ja tavoitteet.

- Päätemana on se, että kaikki pelaajat liittyisivät Pelaajayhdistyksen jäseniksi. Meillä on jäseniä näistä huippusarjoista jo hyvällä prosentilla, mutta haluamme parantaa sitä entisestään. Puhumme tuttuun tapaan myös vedonlyönnistä sekä ottelumanipulaation riskeistä ja jaamme pelaajille Red Button -sovelluksen, jonka avulla voi raportoida anonyymisti ottelumanipulaatioon liittyen. Lisäksi esittelemme yhdistyksen toimintaa yleisellä tasolla ja keskustelemme peliuraan, kaksoisuraan, oikeusturvaan ja yhteiskuntavastuullisuuteen liittyvistä teemoista, Autio avaa vierailujen sisältöä.

Jäsenedut ja vuosittainen jäsentuote kiinnostavat aina pelaajia.

- Tänä vuonna meillä on neljä vaihtoehtoa jäsentuotteeksi: PULS-tuotesetti, G-Form säärisuojat, ja Niken sekä TapedDesignin sukat, Autio sanoo.

- Lisäksi pelaajat nostavat esille pieniä juttuja arkeen liittyen. Viime vuosina olemme pystyneet esimerkiksi toteuttamaan pelaajien toiveesta muun muassa vierajoukkueiden pyyhkeet Veikkauksen ja seurojen huoltajien avustuksella. Toisaalta pelaajat toivovat myös muutoksia isossa kuvassa, kuten parempia palkkoja tai kattavampaa eläke- ja vakuutusturvaa. Isojen muutosten tekeminen on hitaampaa, mutta teemme monilla tasoilla koko ajan työtä pelaajan arjen parantamiseksi.

Aution mukaan JPY haluaa vierailujen avulla saada pelaajien ääntä kuuluviin.

- Pelaajayhdistys haluaa kuunnella pelaajia tarkkaan ja tuoda pelaajan ääntä kuuluviin. Haluamme myös lisätä ymmärrystä pelaajan arjesta niin julkisesti kuin urheilun kabineteissakin.

- Jos ja kun haluamme saada lisää arvostusta suomalaiselle jalkapallolle tai futsalille, kaikki lähtee siitä että me pelaajat itse suhtaudumme omaan tekemiseemme ammattimaisesti. Pelaajayhdistyksen jäsenyys voi olla yksi pieni konkreettinen tapa osoittaa ammattiylpeyttä ja arvostusta omaa arkista tekemistä kohtaan, Autio toteaa.