9.5.2019

Pelaajat vaikuttajina: Toukokuun EU-vaalit

Jalkapallon Pelaajayhdistys ry:n ja Euroopan parlamentin yhteistyökampanjassa suomalaiset jalkapalloilijat kannustavat jokaista käyttämään äänioikeuttaan EU-vaaleissa 26.5.2019. Yhteistyö korostaa Euroopan parlamentin ja pelaajayhdistyksen yhteisiä arvoja.

Jalkapalloilijat ja Euroopan parlamentti haluavat yhteistyöllään kannustaa suomalaisia äänestämään toukokuun EU-vaaleissa. Vaaliuurnille pyritään innostamaan erityisesti nuoria. Yhteistyössä on mukana nimekkäitä suomalaisia jalkapalloilijoita, kuten miesten maajoukkueen kapteeni Tim Sparv, naisten maajoukkueen kapteeni Tinja-Riikka Korpela, miesten futsalmaajoukkueen kapteeni Panu Autio sekä ex-jalkapalloilija ja tuotantoyhtiö Labilityn osakas Sebastian Sorsa.

Yhteistyö korostaa EU:n jalkapalloilijoille mahdollistamia hyötyjä, kuten kansainvälisiä uramahdollisuuksia ja syrjinnän vastaista työtä. Kampanja on poliittisesti sitoutumaton. Kuka tahansa voi sitoutua mukaan edistämään EU-vaaleissa äänestämistä rekisteröitymällä Euroopan parlamentin sivulle tälläkertaaäänestän.eu.

- Jalkapalloilijoilla on tärkeä rooli yhteiskunnallisina vaikuttajina, ja EU:n edistämillä arvoilla on iso merkitys myös pelaajien elämässä. Esimerkiksi EU:n tuoma kansainvälisyys ja vapaa liikkuvuus mahdollistavat pelaajien kansainväliset urat. Yhdenvertaisuus ja syrjinnän vastaisuus puolestaan ovat teemoja, joiden puolesta pelaajayhdistys on tehnyt jo pitkään töitä. Kansainvälisyys ja monimuotoisuus ovat rikkaus sekä EU:ssa että jalkapallossa, Jalkapallon Pelaajayhdistyksen toiminnanjohtaja Markus Juhola kertoo.

- On hienoa, että suomalaiset jalkapalloilijat omalla esimerkillään kannustavat vaikuttamiseen ja äänestämiseen EU-vaaleissa, toteaa Euroopan parlamentin Suomen-toimiston päällikkö Jarmo Oikarinen.

Panu Autio ja Ilari Äijälä olivat torstaina Helsingin Narinkkatorilla Eurooppapäivänä järjestetyssä tapahtumassa puhumassa #tälläkertaaäänestän -kampanjasta.

- Vaalit ovat meille kaikille hieno mahdollisuus vaikuttaa siihen, miltä Suomi ja Eurooppa tulevat näyttämään, Autio kertoo.