Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
2.4.2016

Tarkennetut turvallisuusmääräykset herättävät keskustelua

Suomen Palloliitto on tarkentanut turvallisuusmääräyksiä koskien katsojien käyttäytymistä katsomon ja mainosaitojen välissä.
 
Tarkentuneen tulkinnan mukaan kannattajat eivät saa tulla juhlimaan maalia katsomosta mainosaitojen taakse, samalle tasolle kenttäalueen kanssa.
 
- Olemme näissä asioissa pelkästään lehtitietojen varassa. Keskustelua ei ole meidän kanssamme käyty. Toivottavasti jatkossa saamme osallistua keskusteluun, HIFK:n pelaaja ja JPY:n puheenjohtaja Pekka Sihvola sanoo.
 
Kyseinen tarkentunut turvallisuusmääräys herättää kuitenkin negatiiviset ensireaktiot Sihvolassa.
 
- Mutta totta kai ymmärrämme sen, että seurat ja liitto kantavat aina vastuun, jos jotain tapahtuu. Eli se on ymmärrettävää, että turvallisuusasioissa mennään tarkkojen sääntöjen mukaan, Sihvola sanoo.
 
Sihvola kuitenkin toivoo, että jatkossa tulkintaan löytyisi erilainen ratkaisumalli.
 
- Voisiko esimerkiksi aidattu alue olla virallisestikin katsomoaluetta, jossa voisi juhlia maalia, Sihvola sanoo.
 
- Esimerkiksi meillä HIFK:ssa se on ollut yksi hienoimpia elämyksiä, kun on päässyt juhlimaan maalia kannattajien kanssa. Harva pääsee sitä kokemaan, Sihvola korostaa.
 
Sihvolan linjoilla on myös RoPS:n kapteeni Antti Okkonen.
 
- Totta kai pelaajien ja katsojien turvallisuus on tärkeä asia. Siitä ei voi lipsua. Me haluamme olla mukana keskusteluissa, kun näihin asioihin jatkossa haetaan ratkaisumalleja. 
 
- Nyt meille ei ole tullut mitään tietoa tai kyselyä. Nyt ensimmäinen reaktio on se, että tässä kielletään maalien juhlinta fanien kanssa, joka tuntuu älyttömältä ratkaisulta, JPY:n hallituksen jäsen Okkonen toteaa.