Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
15.3.2021

Urheilijasta Valmentajaksi -koulutus

Urheilijasta valmentajaksi (URVA) -koulutus on syntynyt tarpeeseen auttaa uransa lopettaneita urheilijoita kouluttautumaan valmentajiksi.

Mikäli olet urheillut lajisi kansallisella tai jopa kansainvälisellä tasolla ja olet kiinnostunut toimimaan urasi jälkeen valmennuksen parissa, sopii URVA-koulutus juuri sinulle. Koulutuksen ehdoton vahvuus on monilajinen osallistujaryhmä.

Tavoitteena on, että koulutuksen käytyään urheilija:

  • on löytänyt ja muuntanut urheilu-uransa kautta saamaansa osaamista valmennuksen näkökulmaan
  • osaa oppimisen ja opettamisen perustaidot
  • ymmärtää valmennuksen ohjelmoinnin perusteet
  • omaa perustiedot fyysisten ominaisuuksien kehittämisestä
  • tietää ihmisen fysiologian toimintamekanismin sekä biomekaniikan periaatteet
  • ymmärtää henkisen valmennuksen roolin osana valmennuksen kokonaisuutta
  • on alkanut työstämään valmennusfilosofiaansa
  • on päässyt jakamaan kokemuksiaan ja verkostoitumaan vertaistensa kanssa

Koulutus sisältää lähiopiskelua, etäopiskelua ja käytännön valmennusharjoittelua. Koulutettavat saavat puoli vuotta kestävän prosessin kautta tehokkaan paketin valmentajaksi siirtymistä varten. Sähköinen oppimisalusta tukee opiskelua ja välitehtävät suoritetaan ketterästi oppimisalustaa hyödyntäen.

Useat lajit hyväksilukevat URVA-koulutuksen osaksi lajin valmentajakoulutusta. Suomen Valmentajat auttaa tarvittaessa hyväksilukujen selvittelyssä. URVA toimii myös valmistavana koulutuksena Valmentajan ammattitutkinnolle tähtääville. URVA on mahdollista henkilökohtaistaa myös siten, että koulutuksen aikana osallistuja suorittaa osan Valmentajan ammattitutkinnon valmistavasta koulutuksesta tai opintopisteitä Liikunnanohjauksen perustutkinnosta. 

Kouluttajina toimivat Suomen Valmentajien asiantuntijat/kouluttajat sekä Varalan Urheiluopiston valmennuskeskuksen asiantuntijat.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot
Ilmoittautumiset 2.5.2021