Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
5.6.2020

Veikkausliigan otteluohjelma julkistettu

Veikkausliigan uusittu otteluohjelma kaudelle 2020 julkistettiin perjantaina 5. kesäkuuta.

Veikkausliigan otteluohjelma kaudelle 2020 on julkistettu. Kausi alkaa keskiviikkona 1. heinäkuuta ja päättyy sunnuntaina 22. marraskuuta.

Sarjajärjestelmä on pääpiirteissään sama kuin viime kaudella. Kahdentoista joukkueen runkosarja pelataan heinäkuusta lokakuuhun. Runkosarjassa kaikki joukkueet kohtaavat toisensa kahdesti, kotona ja vieraissa.

Runkosarjan jälkeen joukkueet jaetaan runkosarjasijoitusten perusteella kahteen ryhmään. Runkosarjan kuuden ylemmän joukkueen muodostama mestaruussarja ja kuuden alemman joukkueen muodostama haastajasarja pelataan marraskuussa. Mestaruussarjassa ja haastajasarjassa ratkeavat niin mestaruus ja mitalistit kuin myös putoajajoukkue.

Vain lopputurnausta viimeisestä europaikasta ei pelata kaudella 2020. Jokainen joukkue pelaa yhteensä 27 ottelua, eli 22 ottelua runkosarjassa ja 5 ottelua jatkosarjassa.

– Otteluohjelma on nyt valmis ja viimeinkin päästään pelaamaan. Haluamme tehdä tästä onnistuneen ja iloisen, kaikille turvallisen kauden, kertoo Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa.

– Virus kaikkine seurauksineen tuotti meille haastavan tilanteen. Kauden alusta lähti kolme kuukautta, loppuun saatiin lisättyä yksi. Kaikki ovat ymmärtäneet, että tässä tilanteessa tarvitaan joustamista, jotta pystymme rakentamaan järkevän mittaisen ja tasapainoisen sarjan.

– Olemme tehneet aktiivista yhteistyötä terveysviranomaisten kanssa ja etsineet yhdessä mahdollisuuksia turvallisten tapahtumien järjestämiseen. Jokainen seura on tehnyt omat suunnitelmansa stadionien turvallista käyttöä koskien. Tämä on ollut iso työ, josta kaikki ansaitsevat ison kiitoksen.

– Kaiken varalta ohjelmaan on jätetty siirtopäiviä, ja tarvittaessa maajoukkueiden FIFA-päiviä voidaan käyttää myös Veikkausliigan otteluille. Vaikeimmassa tilanteessa meillä on valmius jättää jatkosarjat pois. Olemme linjanneet, että pelataksemme tasapainoisen ja tasapuolisen kauden meidän on pelattava vähintään kaksinkertainen sarja eli 22 ottelua joukkuetta kohti.

Tämän hetken tiedon mukaan Euroopan jalkapalloliitto UEFA tekee päätöksen kansainvälisten kilpailujen pelipäiviä koskien 17. kesäkuuta. Tämä voi johtaa muutoksiin esimerkiksi Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan aikataulussa.

– UEFA:n päätös voi johtaa vielä isoihinkin muutoksiin, jotta europeleihin osallistuvat joukkueet pystyvät pelaamaan kesän karsintaottelut niin optimaalisesti kuin tässä tilanteessa on mahdollista. Lähtökohta meillä on se, että heinäkuuhun ei enää tulisi muutoksia. Muutokset ovat sitä todennäköisempiä, mitä pidemmälle ohjelmassa mennään.

Katso ohjelma täältä.