28.6.2018

Vuoden Futsal-Liigan pelaaja Korpela: "Europeleissä näkee missä mennään"

KaDy juhli tällä kaudella historiansa ensimmäistä Futsal-Liigan mestaruutta ja joukkueen kulmakivenä toimi vuoden liigapelaajaksi palkittu Jani Korpela.

Jyväskyläläinen KaDy oli edellisen seitsemän kauden aikana ollut mitaleilla viisi kertaa ja neljästi kaulaan oli ripustettu hopeamitalit. Tällä kaudella joukkue pääsi kuitenkin vihdoin juhlimaan Suomen mestaruutta, kun se kaatoi finaalissa Leijona Futsalin otteluvoitoin 3-1. Toista kauttaan KaDyssä pelannut Korpela iloitsi kirkkaimmasta mitalista.

– Fiilis oli tosi hyvä. Se oli KaDyn ensimmäinen mestaruus ja sille täytyy antaa kova arvo. Ei kuitenkaan voi olla liian tyytyväinen, vaan tavoitteena on jatkaa voittoputkea jatkossa.

KaDy on rakentanut vuosien varrella maltilla mestaruusjoukkuetta ja viimeinen palanen oli makedonialaisen Vasko Vujovicin liittyminen joukkueen päävalmentajaksi. Jo aiempina vuosina tavaramerkiksi tullut vahva puolustuspelaaminen pysyi, mutta samalla hyökkäyspeli tehostui uuden päävalmentajan alaisuudessa.

– Mestaruuden avaimet olivat pelaajarunko ja valmentaja. Vujovicin tultua päävalmentajaksi palaset loksahtivat kohdalleen. Hän toi niin paljon uutta informaatiota etenkin hyökkäyspelaamiseen. Meiltä puuttui tiettyjä elementtejä hyökkäyspelistä ja hän toi sellaisia asioita mukanaan, joita ei ole Suomessa käytetty vaan enemmänkin Etelä-Euroopassa.

Kauden päätteeksi Korpela valittiin myös Futsal-Liigan vuoden pelaajaksi. Hän myöntää, ettei osannut odottaa valintaa.

– Siinä oli tosi etuoikeutettu fiilis ja samalla olin tosi yllättynyt. En voinut oikein käsittää sitä. Olisin itse voinut antaa sen myös jollekin muulle. Se antaa kyllä paljon lisäpotkua jatkoon.

Mestaruuden myötä KaDy pääsee edustamaan Suomea syksyllä UEFA Futsal Champions Leaguessa. Korpela odottaa pelejä jo vesi kielellä.

– Europeleissä näkee vähän missä mennään muihin verrattuna. Siellä on mukana pelkästään mestareita mukana, jotka ovat tottuneet voittamaan. Kaikki ovat kovia joukkueita. Lähdemme niihin peleihin innostuneena koko joukkueena.

Korpela käväisi ulkomailla keväällä 2015, kun hän pelasi Espanjan pääsarjassa ElPozo Murcian riveissä. Ulkomaan kentät siintävät edelleen 21-vuotiaan taiturin silmissä.

– Sinne tähdätään eikä voi tyytyä pelkästään Suomen kenttiin. Ulkomailla on mahdollisuus kehittyä pelaajana ja samalla näkee vähän millaista futsalia pelataan myös muualla. Se on minulle iso kannuste tulevaisuudessa.

Yksi askel kohti ulkomaita ovat maajoukkuepelit. Suomen futsalmaajoukkue on mennyt eteenpäin vuosi vuodelta ja on jo nyt pystynyt haastamaan Euroopan huippumaihin lukeutuneita joukkueita. Korpelan mukaan liigaseuroissa tehty hyvä työ kantaa hedelmää myös maajoukkueessa.

– Maajoukkue menestyy, kun seurajoukkueissa on tehty hyvää duunia. Peli ja seurat ovat kehittyneet koko ajan. Liigassa ei ole enää helppoja pelejä ja tasoerot ovat pienet. Parantunut liigan taso heijastuu sitten myös maajoukkueeseen. Seuraava askel maajoukkueella on sitten niiden huippumaiden voittaminen.