Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
13.3.2018

Womens´s World XI -tähdet puhuvat tasa-arvon puolesta

FIFPro julkisti kansainvälisenä naistenpäivänä (8.3.) vuoden 2017 World XI-joukkueen, jonka äänestivät naispelaajat ympäri maailman.

FIFPro halusi julkaisupäivällä tuoda esiin naisten oikeuksia sekä taistelua tasa-arvon puolesta.

- Emme tarvitsi naistenpäivää. Se on päivä, jolloin juhlitaan naisia. Mutta toivon todella, että jatkossa se ei olisi enää tarpeellinen. Meidän täytyy todella taistella sukupuolten välisestä tasa-arvosta. Työtä on vielä paljon edessä, vaikkakin viime vuonna muutamissa maissa naispelaajille neuvoteltiin paremmat maajoukkuesopimukset, Ruotsin maajoukkueen ja Wolfsburgin Nilla Fischer kertoo FIFPron haastattelussa.

Fischerin mukaan tilanne on välillä turhauttava.

- Totta kai tämä on turhauttavaa, että meidän pitää selitellä ja puolustella tai jopa pyytää anteeksi urheilemista.

- Minulle turhautuminen, työ ja asiasta puhuminen on kuitenkin sen arvoista, jos saamme ihmiset ymmärtämään naisten jalkapallon olevan iso urheilulaji.

Barcelonassa pelaava Hollannin maajoukkuepelaaja Lieke Martins on Fischerin kanssa samoilla linjoilla.

- Muistan hyvin kun pelasin nuorena poikien kanssa. Ihmiset sanoivat silloin, että "tuo tyttö ei ole hyvä jalkapallossa". Nyt on mahtavaa, kun voin näyttäää esimerkkiä nuorille tytöille ja pojille. Kun olin nuori, oli peliseurana vain poikia. Nyt asiat ovat paremmin, mutta on edelleen todella harmi asia, että jotkut Hollannin maajoukkuepelaajat joutuvat tekemään töitä pelaamisen ohessa.

- On tärkeää, että pelaaja voi keskittyä pelaamiseen, eikä siihen että miten maksaa vuokran, Martins kertoo.

Lucy Bronze pelaa Lyonissa sekä Englannin maajoukkueessa. Englannin jalkapalloliitto on investoinut suuria summia naisten jalkapalloon.

- Olemme onnekkaita, että Englannin jalkapalloliitto tukee hyvin maajoukkuettamme ja sijoittaa meihin. Asiat ovat yhtä hyvin myös USA:ssa ja joissain Euroopan maissa.

- Muissa maissa pitää jatkaa töitä sen eteen, että asiat menevät parempaan suuntaan - kuten Irlannissa ja Tanskassa viime vuonna.