Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
7.5.2021

FIFPRO:n raportti: Pelitahti liian tiivis

FIFPRO:n raportin mukaan ammattilaisjalkapalloilijat ovat olleet liian kovan rasituksen alaisia viimeisen vuoden aikana kovan pelitahdin takia. Raportti perustuu yhteistyössä KPMG Football Benchmarkin kanssa tehtyyn tutkimukseen.

Koronapandemia on aiheuttanut kovia otteluruuhkia ja jopa jotkut pelaajista ovat pelanneet jopa 82% peleistään alle suositellun viiden päivän lepoajan puitteissa.

Raportti myös osoittaa, että osa pelaajista ei ole pystynyt pitämään kunnolla taukoa kausien välissä.

Tutkimus on tehty 265 miespelaajalle 43 eri maan liigasta. Mukaan on laskettu myös maajoukkueiden ottelut.

Raportti on tehty tänään julkaistusta FIFPRO Player Workload Monitoring -alustasta, jossa voi tutustua eri pelaajien peliaikoihin- ja määriin sekä matkustus- ja toipumisaikoihin.

FIFPRO osoittaa syvän huolensa pelaajien terveyttä ja suorituskykyä kohtaan.

- Tämä raportti on voimakas varoitus siitä, että liian tiukat otteluohjelmat vaarantavat pelaajien terveyden. Ottelut ilman asianmukaista palautumisaikaa oli ongelma jo ennen pandemiaa. Nyt koronan myötä tämä ongelma on laajentunut ja voimistunut entisestään, FIFPRO:n pääsihteeri Jonas Baer-Hoffmann kertoo.

- Nyt tämän asian suhteen pitää toimia välittömästi. Tarvitsemme heti toimenpiteitä pelaajien suojelemiseksi takaamalla muun muassa taatut vähimmäisvapaat ja vähimmäislepoajat otteluiden välillä, vaihtosäännöt ja paljon muuta. 

Tutustu tutkimukseen: https://fifpro.org/en/industry/workload/press-release-pwm