Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
14.9.2019

Nea Lehtola yhdistää työt ja pelaamisen HJK:ssa

HJK lähtee Naisten Liigan ylempään loppusarjaan viiden pisteen johtoasemassa ja joukkue on tiukasti kiinni ensimmäisessä mestaruudessaan sitten vuoden 2005. Yksi joukkueen avainpelaajista on ollut vahvaa kautta pelannut Nea Lehtola.

Lehtola pelaa ensimmäistä kauttaan HJK:ssa. 20-vuotias Lehtola on Ilveksen kasvatti, joka siirtyi täksi kaudeksi HJK:n riveihin. Muuttaminen uuteen kaupunkiin ja uuteen seuraan jännitti aluksi, mutta hän asettui nopeasti aloilleen pääkaupungin sykkeeseen.

– Sopeutuminen meni ihan hyvin. Aluksi oli vähän vaikeaa, kun olin ennen asunut vain kotona, mutta kaikki ottivat tosi hyvin vastaan ja kaikki olivat avoimia, Lehtola kertoo.

Lehtola halusi lähteä mukavuusalueeltaan pois kehittyäkseen pelaajana. Hän ei ole katunut päätöstään.

– Tämä oli kehitykseni kannalta paras vaihtoehto Suomen sisällä. HJK:ssa halutaan panostaa ja siellä on kehittävä ympäristö sekä kovempi kilpailu.

Laitapakki on pelannut erinomaista kautta HJK:ssa ja hyvät esitykset ovat omalta osaltaan myös pönkittäneet pelaajan uskoa itseensä ja kykyihinsä.

– Itseluottamus on parantunut kauden aikana. Olen haastanut sekä ollut pallollisena viimeisellä kolmanneksella enemmän. Minulle on tullut enemmän rohkeutta haastaa ja mennä eteenpäin.

Kohti A-maajoukkuetta

Hänen hyvät otteet on huomattu myös maajoukkueen valmennusjohdossa, kun hänet nimettiin Helmareiden EM-karsintaryhmään varalle.

– Se oli minulle iso yllätys enkä osannut odottaa sitä. Meillä on niin korkea vaatimustaso HJK:ssa, että se on ollut varmasti auttava tekijä.

Nyt, kun unelma maajoukkueesta on konkreettisesti varsin lähellä, niin se tuo Lehtolalle lisämotivaatiota jokapäiväiseen tekemiseen.

– Heti tuli halu onnistua enemmän ja tehdä asiat entistä ammattimaisemmin sekä huolellisemmin. Siitä tuli selvästi energiaa tekemiseen.

– Olen aina ollut tosi itsekriittinen ja tämä tuo vahvistusta, että on tullut tehtyä jotain oikein. Yleensä odotan itseltäni paljon ja tämä toimii sellaisena isompana buustina eteenpäin. Nöyrästi eteenpäin, Lehtola kommentoi.

Työt IP-kerhossa

Lehtola tekee pelaamisen ohella myös töitä, kun hän toimii HJK:n iltapäiväkerhossa.

– Aamutreenit, sen jälkeen syömään ja kello 12 alkavat työt iltapäiväkerhossa. Sieltä sitten taas treeneihin, Lehtola kuvaa päivän arkeaan.

– Työ on tosi joustavaa ja siinä mennään jalkapallo edellä. On hyvä, että HJK on antanut mahdollisuuden yhdistää työt ja pelaamisen, hän jatkaa.

Lehtola myöntää, että töiden ja pelaamisen yhdistäminen täyttää päivät lähes huomaamatta. Lehtola on kuitenkin saanut molemmat yhdistettyä kätevästi.

– Välillä se on rankempaa. Aamutreenit, työt ja sitten päälle iltatreenit. Olisihan se helpompaa pelata pelkästään jalkapalloa, mutta jostain täytyy saada rahaakin. Tykkään kuitenkin työstäni tosi paljon.

– Työt samalla rytmittävät päivää. Olisi hieman tylsää vain pelata jalkapalloa. Se olisi sitten pelkästään treenien ja pelien odottamista.

Tavoitteena mestaruus

Naisten Liigan ylempi loppusarja alkaa viikonloppuna ja HJK pääsee lähtemään mestaruustaisteluun viiden pisteen johtoasemasta ollen vielä tappioitta.

– Joukkueena kausi on mennyt hyvin. Saimme kaudelle hyvän alun ja pelitapa on kaikille selvä. Kaikki haluavat mennä eteenpäin ja meillä on kova kilpailu peliajasta. Vaikka meillä on välillä hieman vaikeaa ja on tullut tasapelejä, niin emme ole latistuneet, vaan haluamme mennä koko ajan eteenpäin.

Mitali HJK:lle on jo varma, mutta silmissä siintää kultamitali.

– Haluamme voittaa mestaruuden, mutta menemme pelin kerrallaan emmekä ajattele yhtään sen pidemmälle. Tässä on vielä paljon tärkeitä pisteitä jaossa.

Naisten Liigasta siirtyy pelaajia ulkomaille yhä enenevässä määrin ja siellä ovat myös Lehtolan haaveet.

– Haluan päästä ulkomaille tulevaisuudessa. Mennään kuitenkin ensin tämä kausi loppuun.