Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
22.1.2019

Tiia Peltonen Åland Unitedissa: ”Pystyn keskittymään pelkästään futikseen”

Naisten Liigan vuoden puolustajaksi viime kaudella äänestetty Tiia Peltonen siirtyi PK-35 Vantaasta Åland Unitediin kaudeksi 2019.

Peltonen liittyi PK-35:n organisaatioon ollessaan seitsemän vuoden ikäinen. Nyt oli maisemanvaihdoksen aika.

- Olin ollut niin pitkään PK:ssa, että ajattelin olevan hyvä kokea jotain uutta, Peltonen kertoo päätöksensä taustoista.

PK-45 Vantaa ei yllättäen saanut lisenssiä Naisten Liigaan täksi kaudeksi. Peltosen mukaan hän ei osannut ennakoida tulevaa päätöstä.

- Minulla ei ollut siitä mitään tietoa. Se tuli isona yllätyksenä.

Åland United on talven aikana tehnyt isoja siirtoja, sillä Peltosen lisäksi viime kauden pronssijoukkueeseen ovat talven aikana liittyneet muun muassa Anna Westerlund sekä Paula Myllyoja. Peltosen vaa'assa painoi erityisesti ammattimainen pelaajan arki.

- Pystyn Åland Unitedissa keskittymään pelkästään futikseen. Käyn sitten hieman koulua siinä sivussa omilla ehdoillani. Åland Unitedilla on päätoiminen valmentaja ja erikseen sitten vielä fysiikkavalmentaja. Kaikin puolin seura on ammattimainen. Kaikki vaikuttaa hyvältä.

Viime kaudella Åland Unitedin leirissä kehuttiin vahvaa joukkuehenkeä ja sen Peltonenkin on ehtinyt pistää merkille.

- Kaikki ottivat minut heti tosi hyvin vastaan. Pelaajat tekevät paljon juttuja keskenään myös kentän ulkopuolella, valottaa Peltonen.

Åland United palasi viime kaudella takaisin mitalikantaan muutaman vaikeamman kauden jälkeen. Tavoitteet ovat korkealla myös tulevaksi kaudeksi.

- Veikkaan meillä olevan hyvät mahdollisuudet menestyä ja kyllä me ihan kullasta taistelemme. Mitali on tavoitteena ehdottomasti ja mitä kirkkaampi, sitä parempi.

Suomen Cup käynnissä

Ennen Naisten Liigaa joukkueet pelaavat uudistetussa Suomen Cupissa, joka käynnistyi jo viime vuoden puolella ja lohkovaihe pelataan tammi-helmikuun aikana. Suomen Cupin uudistus on herättänyt paljon keskustelua, mutta Peltonen ei ole sillä päätään vaivannut.

- Minulla ei ole siitä hirveästi mielipiteitä, minä vain keskityn pelaamiseen. On hyvä, että talveen saadaan kilpailullisia pelejä.

Helmarien matkassa

Peltonen on noussut myös mukaan A-maajoukkueeseen ja leireilee parhaillaan Helmareiden kanssa Kyproksella.

- Tämä on meille tosi tärkeä leiri ja pääsemme pelaavaa kovaa vastustajaa vastaan. Toivottavasti pystymme leirin aikana kehittämään peliämme ja on tärkeä saada olla yhdessä joukkueen kanssa.

Helmarit pelasi edelliskerran arvokisoissa vuonna 2013 ja Peltonen tietää millä osa-alueilla on parannettavaa, jotta toivottu paikka kisoihin aukeaisi.

- Pallollisen pelin pitäisi olla parempaa ja sitä pitäisi kehittää. Myös fyysisellä puolella on tekemistä.

Peltonen teki debyyttinsä A-maajoukkueessa marraskuussa 2017 ja sen jälkeen tilille on kertynyt seitsemän A-maaottelua. Peltonen janoaa lisävastuuta tulevaisuudessa.

- Oma roolini on tällä hetkellä olla haastajana ja koetan päästä kentälle niin usein kuin mahdollista. Toivottavasti tulevaisuudessa tulisi enemmän vastuuta. Se vaatii kuitenkin töitä.