Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
15.1.2020

Veikkausliigan otteluohjelma 2020 julkaistu

Veikkausliigan tulevan kauden otteluohjelma julkistettiin keskiviikkona 15. tammikuuta.

Veikkausliigan otteluohjelma kaudelle 2020 on julkistettu. Kausi alkaa lauantaina 11. huhtikuuta ja päättyy sunnuntaina 1. marraskuuta.

Sarjajärjestelmä on tuttu viime kaudelta. Huhtikuusta elokuun loppuun pelataan kahdentoista joukkueen runkosarja, jossa kaikki joukkueet kohtaavat toisensa kahdesti, kotona ja vieraissa.

Runkosarjan jälkeen joukkueet jaetaan kahteen kastiin runkosarjasijoitusten perusteella. Runkosarjan kuuden ylemmän joukkueen mestaruussarja ja kuuden alemman joukkueen haastajasarja pelataan syys- ja lokakuussa. Veikkausliigan mestaruussarjassa ja haastajasarjassa ratkeavat niin mestaruus ja mitalistit kuin putoajajoukkuekin.

Lopuksi loka–marraskuun vaihteessa pelataan Veikkausliigan lopputurnaus, jossa viisi joukkuetta ratkaisee keskenään, mikä niistä saa viimeisen jaossa olevan europaikan kaudelle 2021.

– Huuhkajat on ensimmäistä kertaa mukana arvokisoissa ja se on upea juttu myös Veikkausliigan näkökulmasta. Veikkausliigaa pelataan myös EM-kisojen aikana, mutta ottelut on rytmitetty niin että samoina päivinä Huuhkajien kanssa ei pelata. Ylipäänsä otteluja pyritään pelaamaan niin, että päästäisiin hyödyntämään kisojen välipäiviä, kertoo Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa.

– Kenttäremontteja on paljon, mikä on tietysti myönteinen asia sikäli että pian päästään pelaamaan hyvillä, uusilla alustoilla. Alustat uusitaan kauden aikana Helsingissä, Kuopiossa ja Maarianhaminassa. Luonnollisesti remontit vaikuttavat myös ohjelman aikatauluun jonkin verran.

– Runkosarja päättyy tällä kaudella samanaikaisesti kaikilla joukkueilla. Mestaruus- ja haastajasarjassa etukäteen rakennettu ottelukaavio ohjaa ottelujen sijoittamista runkosarjasijoitusten perusteella, päättää Marjamaa.

Katso ohjelma täältä