Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
30.9.2016

Ottelumanipulaatioepäilyistä

Keskiviikon De Telegraafin mukaan neljää hollantilaispelaajaa epäillään ottelumanipulaatiosta heidän pelatessaan Atlantis FC:n peleissä jalkapallon Kakkosessa. Lehtiartikkelin asia on noussut esille ensimmäisen kerran Atlantiksen johdon julkisista lausunnoista sosiaalisissa medioissa.

 
- Atlantis on toiminut asiassa vastuuttomasti julkaisemalla tietoja ottelumanipulaatioepäilyistä ja vielä pelaajien nimillä, arvioi Jalkapallon pelaajayhdistyksen toiminnanjohtaja Markus Juhola.
 
Työnantaja ei saa antaa työntekijän työsuhteeseen kohdistuvia tietoja tai epäilyjä ilmi julkisesti. Mikäli näin menetellään, on työnantajan toimintaa arvioitava työoikeudellisten lakien ja rikoslain säännösten valossa, jolloin työnantajaan voidaan kohdistaa paitsi vahingonkorvausvaatimuksia myös rikosoikeudellisia rangaistusvaatimuksia.
 
Jalkapallon pelaajayhdistys haluaa korostaa, että ottelumanipulaatioepäily on erittäin suuri uhka jalkapalloilijan uralle ja epäilyjä ei voi esittää ilman rikosoikeudellista uhkaa. Epäillyt pelaajat ovat syyttömiä kunnes heidät todetaan syylliseksi ja se voi tapahtua ainoastaan oikeuslaitoksen toimesta.
 
- Perusteettomia ottelumanipulaatioepäilyjä eivät voi seurojen lisäksi esittää muutkaan urheilujärjestöt kuten liigat ja lajiliitot ilman rikosoikeudellista uhkaa, painottaa Markus Juhola.
 
Jalkapallon pelaajayhdistys tuomitsee ottelumanipulaation ja sen yritykset ja on tehnyt uraa uurtavaa työtä ottelumanipulaation ennaltaehkäisyssä, koulutuksessa ja raportoinnissa. Jalkapalloilijoilla on käytössä mobiilisovellus Red Button, jolla he voivat ilmoittaa sellaisista yhteydenotoista, jolla on ilmaistu pyyntö, tiedustelu tai muu toivomus ottelutuloksen ennakkoon järjestämisestä tai ottelutapahtumista sopimiseen.
 
Lisätiedot:
Markus Juhola
050-5960727
Jalkapallon pelaajayhdistys