Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
11.10.2016

Pukukoppivierailut – Läsnäoloa pelaajien arjessa

Jalkapallon Pelaajayhdistys on myös tänä vuonna jatkanut perinteisiä pukukoppivierailuja huippuseurojen luona.
 
JPY on jalkautunut tällä kaudella Veikkausliigan, Naisten Liigan, miesten Ykkösen, naisten Ykkösen ja miesten Kakkosen joukkueiden pukukoppeihin.
 
- Pukukoppivierailuja ovat tehneet meidän hallituksen jäsenet sekä muutama aktiivinen pelaaja, yhteyspäällikkö Panu Autio kertoo.
 
80 joukkueen urakka on tämän vuoden osalta loppusuoralla.
 
- Tärkein asia ja viesti on ottelumanipulaation estäminen. Keskustelemme aiheesta, opastamme pelaajia ja kerromme tieoja meidän Red Buttonista. On tärkeää, että tietoisuus tästä aiheesta kasvaa, Autio sanoo.
 
- Ottelumanipulaatio on valtava ongelma urheilussa. Haluamme omalta osaltamme vaikuttaa, että ongelman taklaamiseen löytyvät työkalut. Yksin emme voi tätä ongelmaa poistaa, mutta meidän pitää tiedostaa uhka ja omalta osalta yrittää tehdä parhaamme, Autio jatkaa.
 
Pukukoppivierailuissa pelaajille tuodaan esille myös JPY:n toimintoja.
 
- Koulutukset, pelaajapörssi ja kaikki muut palvelut sekä  yleistä toiminnan esittelyä. Tärkeä juttu on saada se henkilökohtainen kontakti JPY:n toimijoiden ja pelaajien välille, jolloin syntyy sellainen hyvä luottamussuhde.
 
- Ja ennen kaikkea vahvaa läsnäoloa pelaajien arjessa, Autio jatkaa.
 
Pelaajilta otetaan myös vastaan ehdotuksia JPY:n toiminnan kehittämiseen.
 
- Esimerkiksi tänä vuonna on tullut ehdotuksena, että palkitsemme sarjoista pelipaikkojen parhaat pelaajat. Ja tämä toteutuu jo nyt syksyllä, Autio sanoo.
 
Jokaisen pukukoppivierailun yhteydessä on nostettu myös koko joukkueen kesken Punainen kortti Rasisimille.