3.3.2019

FIFPro korostaa: Älä koskaan maksa agentille ennen sopimuksen tekemistä

Jalkapalloilijoiden ei ikinä pidä maksaa mitään korvausta agentille ennen kuin sopimus seuran kanssa on allekirjoitettu.

- Haluamme varoittaa nyt asiasta. FIFPro on saanut valituksia pelaajilta, jotka ovat maksaneet rikollisille, FIFPron pääsihteeri Theo van Seggelen sanoo FIFPron verkkosivuilla.

FIFPro raportoi äskettäin henkilöstä, joka esiintyi agenttina nimellä Steve Mac Hughes. Kyseinen valeagentti lähestyi pelaajia sosiaalisen median kautta ja lupasi järjestää testijakson tai sopimuksen, jos pelaaja maksaa hänelle etukäteen rahallisen korvauksen. Maksamisen jälkeen vale-agentti katosi kokonaan, eikä pelaaja saanut häneen enää yhteyttä.

FIFPron artikkelin jälkeen usea pelaaja oli yhteydessä ja kertoi tietoja kyseisestä valeagentista. Myös muita henkilöitä on toiminut valeagenttina ja huijannut pelaajilta rahaa. FIFPron saamien tietojen mukaan jotkut pelaajat maksoivat koko perheensä säästöt valeagentille. Yksi pelaaja kertoi, että hän maksoi 4500 dollaria ja on nyt jäänyt toiseen Afrikan maahan jumiin, ilman rahaa palata kotiin.

- Pelaajien on oltava varovaisia. Jalkapallossa on ihmisiä, jotka jahtaavat heidän rahojaan, van Seggelen sanoi.

FIFPro ohjeet toimimiseen agenttien kanssa
- Tarkista, onko agentti rekisteröitynyt jonkun maan jalkapalloliittoon.
- Työskentele vain agentin kanssa, jonka olet nähnyt ja jonka kanssa olet puhunut.
- Älä koskaan maksa agentille ennen sopimuksen tekemistä seuran kanssa.
- Tarkista onko seura tietoinen siitä, että olet tulossa testiin tai allekirjoittamaan sopimuksen. Tai kysy, onko agentti tuttu seuralle.
- Jos sinulla on kysymyksiä tai epäilyksiä siirrosta tai testijaksosta, ota yhteyttä paikalliseen pelaajayhdistykseen tai FIFProhon.

Jos sinulla on kokemuksia valeagenteista, ota yhteys info@fifpro.org.