6.8.2019

Salomo Ojala Ykkösen Veikkauksen kuukauden pelaaja

FC Hakan Salomo Ojala on äänestetty pelaajien toimesta Ykkösen Veikkauksen kuukauden pelaajaksi heinäkuussa.

22-vuotiaan Salomon Ojalan suoritukset Ykkösessä erityisesti heinäkuussa olivat sitä luokkaa, että tämä valinta tuskin yllättää monia - jos ketään.

Hyökkääjä viimeisteli neljässä ottelussa kahdeksan maalia ja Haka voitti kaikki nuo pelit.

Kuukausi kruunautui lauantain 27. päivän kotiotteluun EIF:ia vastaan, jossa Ojala heilutti maaliverkkoja peräti neljästi. Tehtaan kentän isännät voittivat pelin 6-2.

- Ehkä osasin vähän odottaa valintaa, Ojala naurahtaa.

- Tämä on ollut huikea kuukausi joukkueelle ja minulle. Ja tietysti koko kausi on ollut sitä, kaikki on mennyt ihan nappiin. Pelaaminen tuntuu hyvältä.

Ojala teki viime kaudella 18 ottelussa neljä maalia. Kovin moni ei olekaan tällä kertaa kehuskellut, että Ojalan näin iso potentiaali oli tiedossa.

- On ollut hauska lukea juttuja. Ei tämä minulle itselleni niin suuri yllätys ole kuin mitä se tuntuu muille olevan. Olen toki kehittynyt nopeasti ja monella osa-alueella verrattuna viime kauteen. Olen saanut paljon enemmän vastuuta, se on merkittävä syy.

- Joukkue pelaa kokonaisuudessaan niin hyvin, että minunkin on helppo pelata siinä mukana. Joukkueessamme toimii joka osa-alue, heikkoja lenkkejä ei ole. Meillä on pelaajia, joiden tavoite on mennä eteenpäin ja moni on nostanut tasoaan viime kaudesta.

Teemu Tainio toimii joukkueen päävalmentajana ensimmäistä kautta. Entinen huippupelaaja on kerännyt paljon kiitoksia ja saa niitä myös Ojalalta. Kyseessä on Tainion ensimmäinen pesti edustusjoukkueen pääkäskyttäjänä. Viime vuonna hän toimi Hakassa Keith Armstrongin apuluotsina.

- Tietysti annan Teemulle kredittiä, hän on saanut meidät pelaamaan tasaisesti ja hyvin. Oikeastaan hän on saanut kaikki osa-alueet kuntoon. Pallollinen syöttöpelimme on kehittynyt eniten, se on suurin muutos. Henkilökohtaisesti olen saanut vastuuta ja olen siitä kiitollinen.

Haka on voittanut 16 sarjaottelusta 14 ja pelannut kahdesti tasan. Jäljellä on vielä 11 kierrosta. Ykkösen mestari nousee suoraan Veikkausliigaan, toinen karsii liigassa 11. sijoittuneen kanssa.

- Kaikki yrittävät voittaa meidät, mutta emme ota siitä paineita. Osaamme latautua hyvin joka otteluun, pitää päämme kylminä ja nauttia pelaamisesta. Veikkausliiga ei pyöri vielä juurikaan ajatuksissa, kausi pelataan keskittyneesti ja kunnialla loppuun. Mikään ei ole vielä ratkennut.

Tamperelaisen jalkapallokoulun kasvatti aloitti pelaamisen TPV:ssa ja siirtyi 12-vuotiaana TKT:hen. Sieltä hän siirtyi 17-vuotiaana takaisin TPV:hen.

- Itse sanoisin, että olen TKT:n kasvatti, Ojala tarkentaa.

Valkeakoskelle Hakaan hän siirtyi kaudeksi 2018.

- Otin yhteyttä Keith Armstrongiin ja hän sanoi, että saan tulla try-outille. Olin loppujen lopuksi testissä kolme kuukautta ennen kuin sain sopimuksen. Jouduin todella pistämään kaiken likoon sopimuksen eteen.

Valkeakoskelaisessa jalkapallossa eletään mielenkiintoisia aikoja. Perinteikkään seuran loistokkaimmista vuosista on jo aikaa, mutta uusi, toki hyvin maltillinen, nousu herättää kiinnostusta.

- Täällä huomaa kaikesta, että seuralla ja yhteisöllä on perinteitä ja menestystä on tullut. Nyt ihmiset ovat alkaneet taas herätä, takana on hieman hiljaisempia vuosia. Katsomoissa saisi olla enemmänkin väkeä, vaikka hyvin sitä on ollutkin. Boomin voi nähdä ja aistia, kun kävelee kaupungilla, Ojala kehuu.