Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
2.9.2019

URA-säätiön opiskelija-apurahojen haku on alkanut

Urheilijoiden Ammattienedistämissäätiö (URA) perustettiin vuonna 1972 silloisen tasavallan presidentin Urho Kekkosen toimesta. Säätiön tarkoituksena on edistää urheilijoiden ammattiin valmistumista ja pyrkiä turvaamaan aktiiviuransa päättäneiden urheilijoiden koulutus. Tarkoitustaan säätiö toteuttaa jakamalla vuosittain opiskeluapurahoja kansainväliseen menestykseen tähtäävien tai aktiiviuransa jo päättäneiden huippu-urheilijoiden ammattiin valmistavaan ja tutkintoon tähtäävään opiskeluun.

Opiskeluapurahan hakeminen lukuvuodelle 2019-20

URA-säätiön opiskeluapurahaa lukuvuodelle 2019-20 voi hakea syyskuun ajan. Linkki sähköiseen hakulomakkeeseen.

Säätiön hallitus tekee asiantuntijalausuntojen pohjalta päätöksen apurahan saajista marraskuun puoliväliin mennessä. Jokaiselle hakijalle tiedotetaan henkilökohtaisesti häntä koskevasta apurahapäätöksestä ja kaikki apurahan saajat julkaistaan joulukuussa pidettävässä URA-säätiön opiskeluapurahojen jakotilaisuudessa.

Täyden apurahan suuruus on 3000 euroa. Apuraha voidaan myöntää myös puolikkaana syys- tai kevätlukukaudeksi.

Tarkempaa tietoa apurahan myöntämisehdoista löytyy alta kohdasta opiskeluapurahan myöntämisperusteet lukuvuodelle 2019-20.

Verotus & vaikutus opintotukeen

Urheilijalle maksettavat apurahat, kuten URA-säätiön opiskeluapuraha, ovat verotonta tuloa. Vuodesta 2019 lähtien myöskään Kela ei huomioi verovapaita apurahoja opintotuen tulovalvonnassa. Apurahan saajan ei siten enää tarvitse laskea URA-apurahaa opintotukeen vaikuttavaksi tuloksi eikä apurahaa tarvitse ilmoittaa Kela:lle, http://www.kela.fi/mitka-tulot-huomioidaan-apurahat

Opiskeluapurahan myöntämisperusteet lukuvuodelle 2019-2020

Vuoden URAteko -tunnustuspalkinto

Apurahojen lisäksi URA-säätiö myöntää vuosittain URAteko-tunnustuspalkinnon henkilölle tai taholle, joka on vuoden aikana merkittävällä ja uutta luovalla tavalla myötävaikuttanut urheilijoiden uramahdollisuuksien kehittämiseen. Tunnustuspalkinnon suuruus on tuhat euroa, jonka saaja voi käyttää haluamallaan tavalla urheilijoiden tukemiseen. Palkinto myönnettiin ensimmäisen kerran vuonna 2008.

Yhteystiedot

URA-säätiön asiamies: Jukka Tirri, puh. 0447800213, ura@olympiakomitea.fi

URA-säätiön hallitus:

Tuuli Merikoski, puheenjohtaja
Aino-Kaisa Saarinen, varapuheenjohtaja
Matti Saarinen, varapuheenjohtaja
Panu Autio
Mikaela Ingberg
Pekka Kare
Risto Kauppinen
Martti Kempas
Kjell Krook
Katja Saarinen
Petra Thorén