14.7.2019

Vera Saastamoinen Naisten Ykkösen kuukauden pelaaja

PK-35 Vantaan Vera Saastamoinen on äänestetty pelaajien toimesta Naisten Ykkösen kesäkuun pelaajaksi.

Saastamoinen oli iloinen kuullessaan valinnastaan.

– Hieno saada tuollainen tunnustus, sillä en ole ennen pokannut kuukauden pelaajan palkintoa. Kiva tietää, että on tullut tehtyä jotain oikein, Saastamoinen iloitsi.

PK-35 Vantaa pelasi kesäkuun aikana kaksi ottelua, joissa Saastamoinen onnistui yhteensä viidesti maalinteossa. RoPS:aa vastaan Saastamoinen iski peräti neljä maalia.

– Viimeksi taisin tehdä neljä maalia Walesia vastaan, kun pelasin ensimmäistä maaotteluani. Kolmen maalin pelejä on ollut, mutta neljän maalin pelejä ei ole ollut moneen vuoteen, muistelee Saastamoinen.

Ilman liigalisenssiä jäänyt PK-35 Vantaa on jyrännyt Ykkösessä odotetun vahvasti voittaen kaikki pelinsä. Saastamoinen näkee joukkueen kuitenkin pystyvän vielä parempaan.

– Aina on parannettavaa. Meiltä odotetaan aina voittoa, mutta meillä on ollut myös aika hankalia pelejä emmekä ole pelanneet siten miten olemme harjoitelleet, vaan peli on mennyt roiskimiseksi ja pallonhallinta on särkynyt. Meidän pitää pystyä pitämään kiinni omasta pelitavastamme.

Vaikka PK-35 Vantaa on porskuttanut vahvasti Ykkösessä, ei pelaajien pelipaitojen alle ole hiipinyt ylimielisyyden tai lepsuilun tunnetta.

– Minulle on ihan sama, mikä matsi on kyseessä, niin siihen mennään aina täysillä. Tietenkin, jos kyseessä on kova kärkiottelu, niin niihin on helppo löytää kova lataus. Emme ole lähteneet takki auki mihinkään peliin.

Saastamoinen liittyi joukkueen mukaan huhtikuussa, kun liigalisenssipäätös oli ehtinyt jo tulla. Hänen mukaan lisenssisotku ei heijastunut joukkueen toimintaan.

– Henki oli tosi hyvä, kun tulin mukaan. Ne asiat oli käsitelty jo aikaisemmin ja joukkue on hoitanut pettymyksen hyvin. Murehtiminen ei auta eikä se ole näkynyt joukkueessa millään tavalla.

Hallitsevana Suomen mestarina PK-35 Vantaa osallistuu myös Mestarien liigan karsintaan. Elokuun alussa Tallinnassa pelattavaan karsintaturnaukseen vantaalaiset saavat vastaan emäntäjoukkue FC Floran, färsaarelaisen EBS/Skalan sekä kazakstanilaisen BIIK Kazygurtin.

– Odotan niitä pelejä mielenkiinnolla. On hieno päästä näkemään tämänhetkinen tasomme. Alkukaudesta oli huolia siitä miten Ykkönen valmistaa meitä niihin peleihin, mutta olemme nostaneet treenitempoa sekä yrittäneet pitää kuormitusta korkeana ja meidän pitäisi olla hyvässä kunnossa.