Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
7.3.2024

Atte Ekholm miesten Futsal-Liigan kuukauden pelaaja

Pelaajat ovat äänestäneet TPK:n Atte Ekholmin miesten Futsal-Liigan helmikuun Veikkauksen kuukauden pelaajaksi.

Atte Ekholm on ollut pirteästi tällä kaudella esiintyneen TPK:n avainpelaajia. 16 maalillaan joukkueen paras maalintekijä paukutti helmikuun kahdessa ottelussa viisi maalia, ja näissä voittoihin päättyneissä KaDy- ja Vieska Futsal -kamppailuissa hänet valittiin joukkueensa parhaaksi pelaajaksi.

– Mennyt kuukausi oli kokonaisuudessaan hyvä. Tämä myös näkyy omassa suorittamisessa, kun joukkueella on peli kulkenut – itsellänikin on henkilökohtaisesti uran paras kausi menossa. Mukavasti saanut itseluottamusta omasta ja joukkueen onnistumisista ja totta kai siitä, että valmennukselta löytyy luottoa, Ekholm kertoo.

TPK:n alkukausi oli hankala, mutta ensimmäisten neljän tappioon päättyneen ottelun jälkeen joukkueen kurssi on kääntynyt varsin vakaaksi ja se on napsinut pisteitä tasaiseen tahtiin. Turkulaiset ovat pyörineet tukevasti sarjan keskikastissa sijoilla 5.–7., ja tällä hetkellä kolme kierrosta ennen päätöstä sijoitus on kuudes.

– Isossa kuvassa koko kausi on ollut onnistunut ja nousujohteinen. Alkukausi oli hieman tahmea, ja matkalle sattui pari ohipeliä. Niistä kuitenkin on opittu ja otettu sittemmin isoja kehitysaskeleita joukkueena, Ekholm näkee.

Turkulaisten erityisosaamisaluetta on tällä kaudella ollut äärimmäisen tasokas ylivoimapelaaminen. TPK on iskenyt enimmäkseen otteluiden loppupuolella pitkälti yli toistakymmentä maalia ilman maalivahtia ja kairannut sillä monia tärkeitä pisteitä. Ekholmilta kysyttäessä ei tämä edes välittömästi saa mieleen joukkuetta, jota vastaan TPK ei tällä kaudella olisi ylivoimalla maalia tehnyt – tulipa muuten hänen helmikuun viidestä maalistaankin neljä ylivoimalla.

– Iso kiitos tästä tehokkuudesta menee päävalmentaja Jose Ikosen hyville oivalluksille, Ekholm kiittelee.

TPK:n paikka playoffeissa varmistui jo hyvissä ajoin ennen runkosarjan päätöskierroksia. Kolmesta jäljellä olevasta ottelusta joukkue tavoittelee vielä mahdollisimman runsasta pistepottia, jotta runkosarjasijoitus olisi paras mahdollinen, mutta Tammelasta, pieneltä paikkakunnalta Forssan ja Hämeenlinnan välistä, kotoisin olevan laitapelaajan katseet siintävät luonnollisesti osaltaan jo kolmen ottelun päästä alkaviin pudotuspeleihin.

– Todella hienoa päästä myös Turussa pelaamaan playoffeja. TPK:n edellisestä kerrasta onkin jo tovi vierähtänyt, joten ottelut varmasti kiinnostavat myös katsojia. Toki tarkoituksena on vielä ensin ottaa niin korkea runkosarjasijoitus, kuin vielä mahdollista, ja playoffeissa lähdetään sitten joka otteluun sillä mentaliteetilla, että vain voitto kelpaa – ottelu kerrallaan, Ekholm päättää.