Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
5.1.2024

Naisten Futsal-Liigan kuukauden pelaaja: Katariina Marttila

FC Halikon Katariina Marttila on äänestetty pelaajien toimesta naisten Futsal-Liigan joulukuun Veikkauksen kuukauden pelaajaksi.

FC Halikon Katariina Marttila saalisti joulukuun neljässä ottelussa viisi maalia ja kolme syöttöä, ja koko kauden henkilökohtaiseksi tehopistesaldoksi on kertynyt 12+6. Nuori laitapelaaja on ollut siis mukana reilusti yli puolissa joukkueensa kauden 33 maalista.

- Joulukuun ottelut olivat joukkueelle tärkeät, ja niistä lähdettiin pisteitä hakemaan, ja siinä myös onnistuttiin. Keskityttiin asioihin, joissa oli parantamista, ja otteluissa saatiin tehtyä tarvittavat maalit. Itsellä henkilökohtaisesti on tällä kaudella pysynyt tasaisempi suorittaminen aikaisempiin kausiin verrattuna, joten olen pystynyt auttamaan joukkuetta paremmin tehojenkin merkeissä. 

Sekä Marttilan että koko joukkueen joulukuun hyvät otteet tulivat tarpeeseen. FC Halikko oli ennen viime kuuta saanut kauden ensimmäisistä kymmenestä ottelusta kasaan vain neljä pistettä, mutta joulukuun neljä ottelua triplasivat kauden kokonaispistesaldon 12 sarjapisteeseen.

- Vaikka kausi on ollut vaikea ja alkuun ei saatu pisteitä tasaisistakaan otteluista, olemme silti joukkueena uskoneet, että kunhan oma peli saadaan kuntoon, niin se riittää – joulukuussa sitten se realisoitui pisteiksi asti. Odotan, että pystymme pitämään oman tasomme ja taistelemaan jatkossa pisteistä vielä entistä paremmin, Marttila summaa reilua ensimmäistä puolikasta joukkueensa kaudesta.

Vuonna 2004 syntynyt laitapelaaja pääsi marraskuun loppupuolella pukemaan ensimmäistä kertaa Suomi-paitaa päälle, kun hän oli mukana U19-tyttöjen futsalmaajoukkueen maaotteluissa Portugalissa. Auralainen kirjautti nimensä suomalaisen futsalin historiaan viimeisteltyään ensimmäisessä Portugali-ottelussa U19-tyttöjen futsalmaajoukkueen historian ensimmäisen maalin.

- Kokemus ensimmäisistä maaotteluista oli supersiisti ja nautin pelaamisesta. Pelaaminen kovaa Portugalia vastaan oli alussa jännittävää, mutta ottelun edetessä pystyi pelaamaan rennommin ja hyvin pysyttiinkin pelissä mukana. Maalinteko Suomi-paidassa maistui todella hyvältä – kyllähän siinä kylmät väreet tuli, kun pallo meni verkkoihin, Marttila kertaa tunnelmiaan historiallisesta hetkestä.

Marttilan voi perustellusti sanoa murtautuneen ainakin pisteiden valossa tällä kaudella sarjan kärkipelaajiin, ja nuoresta iästään huolimatta hän pelaa jo neljättä kauttaan Naisten Futsal-Liigaa. Askel seuraavalle tasolle aikaisemmasta on siis tehty, ja kysyttäessä tulevaisuuden tavoitteita, lähtee FC Halikon pelaaja hakemaan niitä nöyrästi työn kautta.

- Omat tavoitteeni futsalpelaajana on kehittyä entisestään ja saada rohkeutta ja varmuutta pelaamiseen.