Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
7.3.2024

Tiia Juntikka naisten Futsal-Liigan kuukauden pelaaja

Pelaajat ovat äänestäneet FTK-Tornion Tiia Juntikan naisten Futsal-Liigan helmikuun Veikkauksen kuukauden pelaajaksi.

Tiia Juntikka pelasi alkukauden Italian pääsarjajoukkue Laziossa, mutta pesti saapasmaassa päättyi suunniteltua aikaisemmin vuoden vaihteessa, ja Kemistä kotoisin oleva pelaaja palasi kotikonnuilleen ja FTK-Tornion riveihin. Siirtopapereita saatiin kuitenkin valitettavan eteläeurooppalaiseen tapaan odotella hieman toivottua pidempään, ja Juntikka pääsi tositoimiin torniolaisten paidassa vasta helmikuun alusta eteenpäin.

Paluu on kuitenkin ollut erinomainen. Juntikka iski helmikuun kolmessa ottelussa tehot 3+1 ja auttoi aikaisemmin tappiosta tappioon kulkenutta sarjajumboa nappaamaan kauden ensimmäiset kaksi voittoaan, joilla se piti vielä kiinni mahdollisuudestaan säilymiseen.

– Helmikuu oli positiivinen. Olen nauttinut pelaamisesta, vastuusta ja onnistumisista. Henkilökohtainen sekä joukkueen tavoite on ollut sarjapaikan säilyttäminen, ja olemme nyt onnistuneet taistelemaan ja venyttämään ratkaisun viimeiseen otteluun, Juntikka kertoo viitaten myös viime viikonloppuna, jo maaliskuun puolella, pelattuun FC Sport -otteluun, josta torniolaiset ottivat elintärkeän 5–1-voiton – Juntikka teki ottelussa kolme maalia.

Vaikka FTK-Tornion joukkue muuttui rajusti viime kauden jälkeen, minkä myötä tulokset ovat olleet aikaisempia kausia heikompia, on paluu tuttuun paitaan haastavan Italian keikan jälkeen tuntunut kotoisalta. Naisten futsalmaajoukkueen kaikkien aikojen parhaan maalintekijän liittyminen joukkueeseen on näyttänyt myös vahvistavan koko joukkueen uskoa vielä jo hyvin epätodennäköiseltä näyttäneeseen sarjapaikan säilyttämiseen.

– Minut otettiin heti hyvin vastaan joukkueessa. Varmaan paluuni myötä myös muu joukkue alkoi uskomaan enemmän, että voidaan pärjätä ja voittaa otteluita. Olemme treenanneet laadukkaasti ja hyvällä motivaatiolla, Juntikka avaa.

– Lisäksi on ollut ihana pelata kotiyleisön edessä, kun siellä on paljon tuttuja kasvoja.

Kemiläisen helmikuuhun kuului myös maajoukkueen kanssa pelattu kotiturnaus Salossa. Sekin sujui 35 maaottelun ja 17 maaottelumaalin naiselta väkevästi, kun 2–5-tappioon päättyneessä Italia-ottelussa Juntikka alusti yhden maalin ja 5–1-lukemin voitokkaassa Ruotsi-ottelussa iski kolme maalia ja syötti yhden. Hänet valittiin myös Suomen turnauksen pelaajaksi.

– Turnauksesta jäi hyvä maku, ja on mahtavaa, että kokoonnutaan nyt jo pian leirille ja päästään jatkamaan harjoituksia yhdessä maajoukkueena, Juntikka tunnelmoi.

Ennen maaliskuun puolivälin jälkeen pidettävää maajoukkueleiriä Juntikan ja koko torniolaisjoukkueen katseet ovat kuitenkin visusti tulevassa viikonlopussa. Sarjan viimeisenä olevan FTK-Tornion ero toiseksi viimeisenä olevaan FC Sportiin on kaksi pistettä, joten viimeisen kierroksen HIFK FS -ottelusta joukkueen olisi otettava vähintään kaksi pistettä enemmän kuin mitä vaasalaiset ottavat omasta päätöskierroksen EBK-ottelustaan – eli siis voitto varsinaisella peliajalla tai viimeistään jatkoajalla tai voittomaalikilpailussa. Ja mahdollisesti sekään ei riitä, mikäli FC Sport onnistuu riittävän hyvin omassa ottelussaan.

– Olemme saaneet pelata jo niin sanotusti omia pudotuspelejämme, ja ne huipentuvat nyt sitten HIFK FS -otteluun. Olemme kasvaneet joukkueena paljon ja löytäneet hyvän fiiliksen tekemiseen. Ehjää 40-minuuttista ei olla vielä kuitenkaan pelattu, ja vielä pitää parantaa päätöskamppailuun ja saada omat virheet minimiin, koska HIFK FS:n tasoinen joukkue rokottaa kyllä varmasti armottomasti. Toivottavasti olemme kaikki hyvällä jalalla liikenteessä viikonloppuna ja jokainen onnistuu omalla tontillaan. Ilman taistelua ei kaaduta! Juntikka paaluttaa.