Join The Players Union! Register from here.
7.9.2021

Amanda Kass Naisten Ykkösen elokuun pelaaja 

Pelaajat ovat äänestäneet VIFK:n Amanda Kassin Naisten Ykkösen kuukauden pelaajaksi. Kassin johdolla VIFK pelasi tappiottoman elokuun. 

Kass oli siivittämässä VIFK:ta kolmeen voittoon ja yhteen tasapeliin elokuun aikana. Sen lisäksi hän teki vaasalaisille kaksi maalia kuukauden aikana esiintyen muutenkin vakuuttavasti joukkueen keskikentällä.

- Valinta tuntuu kyllä hyvältä. Tuli vähän yllätyksenä, Kass kertoi valinnasta kuultuaan. 

Kass on pelannut aiemmin Ykkösessä ja Kansallisessa Liigassa FC Unitedin ja IK Myranin joukkueissa. Täksi kaudeksi hän siirtyi VIFK:n riveihin ja samalla hänen pelipaikkansa vaihtui hyökkäävämmäksi. Viime kaudella maaleja ei syntynyt lainkaan, mutta tällä kaudella osumia on tullut jo 11.

- Viime kaudella pelasin topparina tai laitapuolustajana. Tällä kaudella VIFK:ssa olen pelannut ylempänä keskikenttänä ja sitä kautta on tullut enemmän maalipaikkoja, Kass kertoo maalivireensä salaisuudesta. 

19-vuotias Kass on ehtinyt kerryttää kokemusta jo ulkomailta, kun hän pelasi viime kauden lopun Liettuassa. 

- Se oli hyvä kokemus, myös muutenkin kuin jalkapalloilullisesti. Siellä oli hyviä treenejä ja sai nähdä vähän muutakin kuin pelkästään suomalaista jalkapalloa. Se oli vähän erilaista kuin Suomessa. Oli kiva saada kokea jotain muutakin. 

Kass myöntää, että veri vetää edelleenkin ulkomaan kentille jatkossa. 

- Kun kausi loppuu, niin katsotaan mitä tapahtuu ja onko mahdollisuutta lähteä taas ulkomaille. 

Naisten Ykkösessä on jännittävä taistelu noususta ja myös VIFK:lla on vielä sanansa sanottavana. Vaasalaisjoukkue on pelannut seitsemän edellisotteluaan tappioitta ja on kuuden pisteen päässä karsijan paikasta, kun sillä on neljä ottelua jäljellä.

- Nousu on mahdollista, mutta meidän pitäisi voittaa jokainen peli. Meillä on tiukkoja otteluita tulossa, kun loppukaudesta vastassa ovat muun muassa TPS ja NJS. Kovia pelejä on vielä tiedossa, Kass miettii loppukautta.